Fredensborg Kommune

Børne- og Skoleudvalget vil fritage skolerne for nationale test i frikommuneforsøg

Del

Udvalget mener, at der er for mange fejl i de nuværende test og at skolerne sagtens selv kan vurdere elevernes faglige niveau

Fredensborg Kommune har over årene benyttet alle muligheder for at deltage i de forskellige frikommuneforsøg. Nu anbefaler Børne- og Skoleudvalget, at kommunen som led i et nyt frikommuneforsøg fritager skolerne for de nationale test.

”Der bliver fra mange sider rejst tvivl om, hvorvidt de mange test overhovedet kan bruges til noget – og om de tilmed gør mere skade end gavn. Og da skolerne samtidig bruger meget tid på at gennemføre disse test, er det en klar anbefaling fra Børne- og Skoleudvalget, at vi søger om at fritage skolerne for nationale test som en del af de kommende frikommuneforsøg”, siger udvalgsformand Per Frost Henriksen, og fortsætter:

”Udvalget har derudover tillid til, at skolerne allerede får de nødvendige tilbagemeldinger om elevernes faglige niveau og udvikling via de mange forskellige test, som lærerne i forvejen gennemfører i fagene i skolerne”.

Ved Økonomiudvalgets behandling af sagen og Børne- og Skoleudvalgets anbefaling valgte Venstre at stemme imod, at kommunen ansøger om at fritage skolerne for nationale test.

Kontakter

Udvalgsformand Per Frost Henriksen (A), tlf. 25 13 62 99

Information om Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune
Fredensborg Kommune
Egevangen 3B
2980 Kokkedal

72 56 50 00http://www.fredensborg.dk

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum