Hjørring Kommune

Børn på kattetogt

Del

På kultur-tur rundt i Hjørring By

Katten Katharina

Børn i kommunens børnehaver kan fremover støde ind i en fræk kat, når de bevæger sig rundt i Hjørrings gader og kulturinstitutioner. Katten hopper efter sigende rundt på byens tage og fortæller røverhistorier fra gamle dage. Tre kulturinstitutioner, en børnehave og Hjørring Kommune er gået sammen om at udvikle et nyt tilbud, som skal lokke flere børnehaver ud af huset, rundt i byen og ind på kulturinstitutionerne.

Tre byvandringer og tre læringsforløb.

Med det nye bykort i hånden kan børnehaven på egen hånd bevæge sig rundt i Hjørring Midtby og høre katten Katharina fortælle om nogle af de kunstværker, der kan findes i gaderne. Kortet viser tre ruter, som ender hos hhv. Vendsyssel Kunstmuseum, Vendsyssel Historiske Museum og Hjørring Bibliotek. Herefter kan børnene komme ind på museerne/biblioteket og deltage i en aktivitet.

Børnene kan fx høre Katharina fortælle om Bjørn Nørgaards midgårdsorm på P. Nørkjærs Plads, inden de kommer ind på kunstmuseet og bygger deres egen midgårdsorm. Eller de kan høre om tyrestatuen i Brinck Seidelinsgade, inden de får fortællingen om Tyren Ferdinand på biblioteket.

Samarbejde på tværs

Tilbuddene er et resultat af et godt samarbejde mellem medarbejdere fra de tre kulturinstitutioner, Børnehaven Multiverset samt Hjørring Kommune. Samarbejdspartnerne har gennem det sidste år udviklet konceptet, og her har det især været givtigt, at få pædagogens perspektiv på, hvad der virker, og hvad der ikke virker.

Museumsdirektør Sine Kildeberg fra Vendsyssel Kunstmuseum udtaler: “På kunstmuseet har vi tidligere høstet en række erfaringer om, hvordan vi skaber vedkommende formidlingstilbud til målgruppen. Disse erfaringer har vi haft et ønske om at bygge videre på. Det har været givtigt og inspirerende at høre pædagogernes vinkel på, hvordan det kan gribes an. Nogle gange har vores idéer været gode, og andre gange har pædagogerne udfordret os til at tænke anderledes, hvilket der nu er kommet et spændende projekt ud af målrettet børn i kommunens børnehaver.”  

Skole- og dagtilbudschef Kari Rune Jakobsen udtaler: “Vi er meget taknemmelige for de gode kræfter og det samarbejde, som både kultur- og daginstitutioner har lagt i projektet. Børnene lærer og oplever verden på en anden måde, når de kommer ud og ser, hvad vores lokalsamfund har at byde på. Så det er skønt, at vi kan stå sammen om at skabe nytænkende tilbud til førskolebørnene.” 

 

Nyt på vej

Samarbejdet har været så givende, at andre aktører er blevet nysgerrige på samarbejdsformen. Hjørring Kommune har derfor igangsat en version 2.0 af projektet, som vil munde ud i, at Kornets Hus, Herregården Odden, Vendsyssel Teater samt Nordsøen Oceanarium i samarbejde med fire børnehaver får udviklet fire nye tilbud til børnehaverne.

Nøgleord

Kontakter

Vil I se børn på besøg?
Ønsker I at se en børnehave deltage i tilbuddet, får Vendsyssel Kunstmuseum besøg af børn fra Børnehaven Bjørnen d. 27. august kl. 11.

For mere information kontakt: Konsulent Christine Lund Jakobsen, Børne-, Fritids- og Undervisningsforvaltningen, Hjørring Kommune tlf. 41223552Museumsinspektør Kathrine Hejborg Kristensen, Vendsyssel Kunstmuseum, khk@vkm.dk, tlf. 98 96 43 22

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Hjørringmodellen og Ungegarantien får flere i job og uddannelse25.9.2020 09:35:23 CESTPressemeddelelse

Hjørring Kommune er trods corona-krisen lykkedes med markant at nedbringe antallet af borgere på kontanthjælp og at bringe flere borgere i job og uddannelse. - Beskæftigelsesindsatsen har grundlæggende to formål; dels at sikre virksomhederne den rette kvalificerede arbejdskraft og dels at forebygge langtidsledighed. Det er opfyldelsen disse to formål vi i Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget skal og vil måles på – det er så at sige vores benchmark, siger formand for Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget i Hjørring kommune, Thomas Klimek (S) på baggrund af de seneste tal for antallet af borgere på kontanthjælp. Antallet af jobparate borgere på kontanthjælp er således faldet fra 188 i august 2019 til nu 133 i august 2020, hvilket svarer til en nedgang på knapt 30 pct. Dette er en markant bedre udvikling sammenlignet med tallene for landsplan og for de øvrige kommuner i Nordjylland. Samtidig er det lykkedes at få flere unge i job og uddannelse i den samme periode, ikke mindst som følge

Tiltag i Hjørring Kommune på baggrund af stigende smittetal11.9.2020 16:11:45 CESTPressemeddelelse

De seneste smittetal fra Styrelsen for Patientsikkerhed viser, at smittetallet i Hjørring Kommune fortsat er højt og desværre også stigende. Smitten er geografisk spredt rundt i kommunen på fortrinsvis voksne og ældre borgere. Over halvdelen af de nye smittede inden for den seneste uge er fra Hirtshalsområdet. - Derfor er nu helt afgørende, at alle borgere i Hjørring Kommune hjælper til med at mindske risikoen for yderligere smittespredning. Vi skal hjælpe hinanden ved at holde afstand, huske god håndhygiejne og være ekstra opmærksomme på at gøre rent på de steder, som mange personer rører ved. Det er nu, at vi igen skal tage fat i os selv og holde fast i de kendte gode vaner, så vi kan standse smittespredningen og få antallet af smittede til igen at falde, siger borgmester Arne Boelt. - Da en stor del af de smittede kommer fra Hirtshals-området, vil jeg gerne komme med en særlig opfordring til borgerne i Hirtshals om at have fokus på retningslinjerne og bruge regionens mobile testenhe

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum