Hjørring Kommune

Børn på kattetogt

Del

På kultur-tur rundt i Hjørring By

Katten Katharina

Børn i kommunens børnehaver kan fremover støde ind i en fræk kat, når de bevæger sig rundt i Hjørrings gader og kulturinstitutioner. Katten hopper efter sigende rundt på byens tage og fortæller røverhistorier fra gamle dage. Tre kulturinstitutioner, en børnehave og Hjørring Kommune er gået sammen om at udvikle et nyt tilbud, som skal lokke flere børnehaver ud af huset, rundt i byen og ind på kulturinstitutionerne.

Tre byvandringer og tre læringsforløb.

Med det nye bykort i hånden kan børnehaven på egen hånd bevæge sig rundt i Hjørring Midtby og høre katten Katharina fortælle om nogle af de kunstværker, der kan findes i gaderne. Kortet viser tre ruter, som ender hos hhv. Vendsyssel Kunstmuseum, Vendsyssel Historiske Museum og Hjørring Bibliotek. Herefter kan børnene komme ind på museerne/biblioteket og deltage i en aktivitet.

Børnene kan fx høre Katharina fortælle om Bjørn Nørgaards midgårdsorm på P. Nørkjærs Plads, inden de kommer ind på kunstmuseet og bygger deres egen midgårdsorm. Eller de kan høre om tyrestatuen i Brinck Seidelinsgade, inden de får fortællingen om Tyren Ferdinand på biblioteket.

Samarbejde på tværs

Tilbuddene er et resultat af et godt samarbejde mellem medarbejdere fra de tre kulturinstitutioner, Børnehaven Multiverset samt Hjørring Kommune. Samarbejdspartnerne har gennem det sidste år udviklet konceptet, og her har det især været givtigt, at få pædagogens perspektiv på, hvad der virker, og hvad der ikke virker.

Museumsdirektør Sine Kildeberg fra Vendsyssel Kunstmuseum udtaler: “På kunstmuseet har vi tidligere høstet en række erfaringer om, hvordan vi skaber vedkommende formidlingstilbud til målgruppen. Disse erfaringer har vi haft et ønske om at bygge videre på. Det har været givtigt og inspirerende at høre pædagogernes vinkel på, hvordan det kan gribes an. Nogle gange har vores idéer været gode, og andre gange har pædagogerne udfordret os til at tænke anderledes, hvilket der nu er kommet et spændende projekt ud af målrettet børn i kommunens børnehaver.”  

Skole- og dagtilbudschef Kari Rune Jakobsen udtaler: “Vi er meget taknemmelige for de gode kræfter og det samarbejde, som både kultur- og daginstitutioner har lagt i projektet. Børnene lærer og oplever verden på en anden måde, når de kommer ud og ser, hvad vores lokalsamfund har at byde på. Så det er skønt, at vi kan stå sammen om at skabe nytænkende tilbud til førskolebørnene.” 

 

Nyt på vej

Samarbejdet har været så givende, at andre aktører er blevet nysgerrige på samarbejdsformen. Hjørring Kommune har derfor igangsat en version 2.0 af projektet, som vil munde ud i, at Kornets Hus, Herregården Odden, Vendsyssel Teater samt Nordsøen Oceanarium i samarbejde med fire børnehaver får udviklet fire nye tilbud til børnehaverne.

Nøgleord

Kontakter

Vil I se børn på besøg?
Ønsker I at se en børnehave deltage i tilbuddet, får Vendsyssel Kunstmuseum besøg af børn fra Børnehaven Bjørnen d. 27. august kl. 11.

For mere information kontakt: Konsulent Christine Lund Jakobsen, Børne-, Fritids- og Undervisningsforvaltningen, Hjørring Kommune tlf. 41223552Museumsinspektør Kathrine Hejborg Kristensen, Vendsyssel Kunstmuseum, khk@vkm.dk, tlf. 98 96 43 22

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Besøgsrestriktioner på alle ældrecentre og botilbud i Hjørring Kommune16.12.2020 17:12:20 CETPressemeddelelse

Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag udstedt påbud om besøgsrestriktioner på alle ældrecentre i Hjørring Kommune. Restriktionerne træder i kraft i morgen torsdag d. 17. december og bliver ifølge styrelsen indført på grund af et stigende smittetryk. De nye restriktioner vil indebære, at den enkelte beboer kan udpege én pårørende, som kan aflægge besøg i beboerens egen bolig. Derudover kan to pårørende aflægge besøg i særlige besøgsrum. Det er dog fortsat også muligt med besøg i kritiske situationer. Hjørring Kommune forventer, i løbet af et par dage, at modtage et tilsvarende påbud om besøgsrestriktioner fra Social- og Indenrigsministeriet gældende sociale botilbud med sårbare borgere. Alle plejecentre vil orientere både beboere og pårørende om besøgsforbuddet fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Hvis pårørende har spørgsmål, er de velkommen til at henvende sig til plejecenteret/botilbuddet. Påbuddet om besøgsrestriktioner fra Styrelsen for Patientsikkerhed er vedlagt som bilag.

Besøgsrestriktionerne på plejecentre og botilbud bliver ophævet24.11.2020 14:42:59 CETPressemeddelelse

Styrelsen for Patientsikkerhed og Social- og Indenrigsministeriet har besluttet at ophæve besøgsrestriktionerne på henholdsvis plejecentre og botilbud i Hjørring Kommune, som har været gældende i store dele af efteråret. Styrelsen begrunder åbningen for besøg med, at smittetrykket den seneste uge har været lavt samt at der ikke længere er farme med smittede mink. - Jeg er meget glad for, at det igen bliver muligt for pårørende at komme på besøg på vores plejecentre og botilbud. Der er ingen tvivl om at rigtig mange blandt både beboere og pårørende, har oplevet et stort afsavn i de seneste par måneder. Jeg håber for alle at det meget lave smittetryk kan fastholdes i en længere periode, og gerne helt til vaccinen kommer, så vi ikke igen kommer i en situation, hvor der skal indføres besøgsrestriktioner, siger formand for Sundheds- Ældre- Handicapudvalget, Per Møller (K). Det vil fortsat være et krav om at anvende mundbind i forbindelse med besøg, og besøgene skal ske i overensstemmelse me

Borgere og politikere taler sammen og finder fælles retning29.10.2020 08:54:03 CETPressemeddelelse

Borgere og politikere, der mødes omkring samme bord gennem et helt år. Det har været opskriften på en ny måde at arbejde på i Hjørring Kommune. I august 2019 blev to grupper med borgere og politikere sat i gang. Den ene gruppe, ”Boligliv”, har siden arbejdet med hvilke boliger vi i fremtiden skal bo i, og de forskellige måder vi vil bo på. Den anden gruppe, ”Kystliv”, har arbejdet med anbefalinger for udvikling af hverdagsliv og turismeliv for kommunens kyststrækning med Løkken i syd til Tversted i nord. Grupperne har mødtes adskillige gange og det har for alle været en helt ny arbejdsform. På møderne er borgere og politikere blevet præsenteret for forskellige oplæg som input til de efterfølgende livlige og gode drøftelser i begge grupper. - Det har været positivt at opleve, at borgerne var med hele vejen i processen. Ingen blev koblet af. Som borger var det spændende at være med helt inde i maskinrummet og få et indblik i de faglige og politiske mellemregninger. Alle lærer også noget

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum