Sammenlign.nu

Børn mister færdigheder i det kontantløse samfund

Del
Hvordan lærer dit barn at begå sig økonomisk i et kontantløst samfund? Uden fysiske mønter kan du risikere at dit barn får svært ved at lære basale færdigheder. Men heldigvis kan du med ret få tiltag forberede dit barn bedst muligt. Vi har spurgt finansekspert Michael Møller til råds.

Sørg for at dit barns økonomi ikke kommer til at gå op i gæld og RKI i fremtiden. Vi går mere og mere en kontantløse tid i møde - nu er det tid til at klæde dit barn godt nok på til fremtiden. Se her de bedste råd og tips.

Dengang du selv var barn, der fik du gerne penge kontant. Om det så var lommepenge, fødselsdagspenge eller noget tredje. Men du kendte til udseendet på hver en mønt, vidste hvordan den føltes at holde – at den kunne blive helt varm, når du havde knuget den for længe i hånden i legetøjsbutikken. 

Vi forstod at en mønt kunne gøre forskellen, om vi havde råd til yndlingsisen eller ej. Den samme forståelse har børn ikke længere, da plastikkortet og mobilen nu har overtaget pladsen for kontanterne. 

Professor Michael Møller fra CBS er bekymret for børns talforståelse, når de ikke har mønter fysisk i hånden: “Børn kan sagtens forstå tal og de lære hurtigt af erfaringen. Jeg tror egentlig det er skadeligt for deres talbehandling (fratrækning, sammenlægning) at mønterne forsvinder”.

Nye apps er måske vejen frem

Hvordan kan vi lære vores børn, at plastikkortet ikke indeholder uendelig med penge, når man ikke kan se direkte på kortet, hvor mange penge der er tilbage? 

Det er der tilsyneladende flere der har spurgt sig selv om. Så i dag kan du hente flere forskellige apps, der har til formål at give børnene overblik over deres egne penge. Deres egen lille virtuelle sparegris. 

Du kan se alle de smarte apps hos sammenlign.nu

Dette kan være godt for både forældre og børn. Forældrene har ikke længere problemet med at skulle have kontanter til når der skal gives lommepenge eller når barnet har tjent en ekstra 10’er ved at slå græsplænen. De skal fx blot logge ind i forældre delen på app’en og så overføre pengene til barnet. 

Barnet kan nu logge ind i deres del af app’en og se hvor mange penge de har stående. De kan endda sætte mål for, hvad pengene skal bruges til. 

Hertil udtaler professor Michael Møller: “Faktisk er et tal for den samlede opsparing lettere at forstå end det er at forstå hvor mange penge man har med en sparebøsse fuld af mønter og sedler. Og børn spiller computerspil, hvor de erhverver sig point og kan købe forskellige “elektroniske” ting de bruger i deres spil. Det er de hurtige til at finde ud af.”

Læs mere om de forskellige apps, gode råd mm. hos sammenlign.nu 

Nøgleord

Billeder

Links

Information om Sammenlign.nu

Sammenlign.nu
Sammenlign.nu
Borupvang 2b
2750 Ballerup

https://sammenlign.nu

Sammenlign.nu har til formål at gøre det nemmere for alle i Danmark at finde de billigste priser og få de bedste økonomiske tips, til hvordan du kan spare flest penge. 

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye