Blå Kors DanmarkBlå Kors Danmark

Børn kan stadig få hjælp i Barnets Blå Hus Vesthimmerland

Del

Hvis man har en mor eller far, der drikker eller tager stoffer, er der fortsat mulighed for at få hjælp og støtte under den nordjyske nedlukning. Hos Barnets Blå Hus Vesthimmerland i Aars har man prioriteret at gennemføre terapigrupper for børn, mens sociale aktiviteter er lukket ned.

Lukkede kommunegrænser, ingen offentlig transport og hjemsendelser. Der er ikke meget, der er, som det plejer at være i de syv nordjyske kommuner, som er berørt af coronanedlukning de næste fire uger.

Et af de områder, som dog ikke lukkes ned, er det sociale område. Det glæder man sig over i Barnets Blå Hus Vesthimmerland i Aars, og er Blå Kors' støttetilbud til børn og unge fra familier, hvor forældrene eller andre tæt på familien problemer med alkohol eller stoffer. 

"Vi er her stadig for de børn, som har brug for hjælp. Både dem, som vi er kontakt med i forvejen, men også for nye henvendelser. Det er vigtigt, at kunne hjælpe børnene, når behovet er der og ikke først om fire uger eller mere. Vi ved, at familierne er ekstra pressede i den her tid, og det kan også påvirke børnene," siger leder Ole Smed. 

Terapi til børn fortsætter

Hver mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kan børnene gratis og anonymt deltage i terapigrupper sammen med andre børn, hvor de kan snakke om det, der er svært. 

Børnegrupperne fortsætter de kommende uger for, at kunne give børnene den hjælp og det afbræk i hverdagen, som de har brug for. Derimod må børnene og deres familier vente noget tid endnu med at deltage i blandt andet fællesspisning og sociale aktiviteter i huset.

"Vi gennemfører de grupper, vi kan, og vil holde kontakt til familierne, så vi stadig har en føling med, hvordan de har det," siger leder Ole Smed.

Medarbejderne i Barnets Blå Hus møder kun ind de gange om ugen, hvor der er terapigrupper for børn. Resten af tiden arbejder de hjemmefra. Alle de frivillige, som er tilknyttet huset, er hjemsendt.

Hvis man er barn eller familie og har brug for hjælp, kan man ringe til leder Ole Smed på tlf.: 61 24 14 69.

Kontakter

Billeder

Information om Blå Kors Danmark

Blå Kors Danmark
Snaremosevej 23F
7000 Fredericia

86811500http://www.blaakors.dk/

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum