Egedal Kommune

Børn i sorg tilbydes støtte fra skolen

Del

Egedal Kommune vil uddanne personale på kommunens skoler til at tage sig af børn i sorg. Formålet er at sikre, at flere børn kan få støtte gennem skolen, hvis de mister en forælder, søskende eller oplever alvorlig sygdom i hjemmet.

Når børn i skolealderen mister en forælder eller søskende, eller oplever alvorlig sygdom i hjemmet, er det vigtigt, at skolen har kompetencer til at understøtte barnet i den voldsomme situation, barnet kan stå i. Lærere og pædagoger er ikke fra start, uddannet til at håndtere børn i sorg eller krise. Det vil Egedal Kommune i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse nu gøre noget ved.

Rigtig mange børn oplever nemlig hvert år at stå i en situation, hvor sorgen fylder alt. Derfor er der brug for handling nu.

- Børn reagerer jo meget forskelligt, og vi ved, at der hvert år er 26.000 børn, hvis mor eller far bliver indlagt med en livstruende sygdom. Det svarer til at 80-100 børn i skolealderen i Egedal, hvert år oplever alvorlig sygdom tæt på. Vi kan se, at der er brug for at få greb om det hurtigt og tæt på skolen, så sorgen ikke udvikler sig til ensomhed, depression og lignende, siger Lone Kvist, centerchef for Skole og Dagtilbud i Egedal Kommune. 

Det er på den baggrund at Egedal Kommune opretter sorggrupper i skolerne i løbet af skoleåret 2021-2022. De medarbejdere der skal være drivkraften i at rådgive kollegaer og understøtte arbejde med sorggrupperne, skal igennem et kursus-forløb, så de bliver i stand til at genkende de problematikker som børnene står i. Det er vigtigt, hurtigt at kunne spotte de børn, som har brug for hjælp, og så skal man have de rigtige redskaber til handling.

- Når vores elever oplever sygdom eller dødsfald i familien ved vi, at de ofte føler sig ensomme, anderledes end deres klassekammerater, de kan reagere med fx vrede og kan have svært ved at koncentrere sig i skolen. Det er enormt vigtigt, at skolerne har kompetencerne til at gribe børnene i deres reaktioner i hverdagen. Børnene skal have adgang til et fællesskab, hvor de kan møde andre børn med samme erfaringer, hvor de kan dele tanker, følelser og minder, siger Lone Kvist, centerchef for Skole og Dagtilbud i Egedal Kommune og en af initiativtagerne til sorggrupperne.

Fælleskommunal indsats med Kræftens Bekæmpelse

Egedal Kommune greb hurtigt bolden, da den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse, havde henvendt sig til kommunen, for at høre om et samarbejde om sorggrupper var muligt. Derfor glæder den lokale for formand sig nu over initiativet. 

- Det er vigtigt, at der bliver taget hånd om de børn, der oplever sygdom eller dødsfald i nærmeste familie. Vi er meget optaget af, at ikke kun børn som er pårørende til kræftsyge, får hjælp, men at alle børn får hjælp til at håndtere deres sorg ved dødsfald eller alvorlig sygdom. Så det er rigtig godt nyt for Egedals børn og deres familier, at de nu kan få nogen på deres skole, som de kan tale med, hvis de har brug for det, siger formand for Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Egedal, Lisbeth Bjørn Hornemann.

Op til to medarbejdere fra hver skole uddannes i løbet af efteråret til at håndtere børn i sorg og etablere sorggrupper på deres skole. På den måde vil børnene møde nogle de i forvejen har et kendskab til.

- Børn har brug for at føle sig trygge, når de skal tale om noget så alvorligt som sygdom eller dødsfald i nærmeste familie. De ser lærerne på deres skole dagligt og det kan hjælpe utroligt meget med netop denne tryghed, så de åbner op for, hvilke tanker de måtte gå rundt med. Vi er glade for, at vi kan være med til at sikre, at hver skole i Egedal får uddannet sorggruppe-vejledere, der kan hjælpe alle børn, der oplever sorg i løbet af deres skoletid, og rådgive de voksne som er tæt på børnene i klasserne, siger Lisbeth Bjørn Hornemann.

Kontakter

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Ny bebyggelse med plads til fællesskab for alle aldre24.6.2021 18:13:10 CEST | Pressemeddelelse

2E Group opfører 226 boliger ved siden af det nye P-hus i Egedal By. Det blev besluttet af Egedal Byråd den 22. juni efter en udbudsrunde, hvor vinderen blev valgt ud af i alt fem forslag. Bebyggelsen bliver en kombination af rækkehuse, lejligheder, seniorboliger og ungeboliger, med adgang til haverum og fælles faciliteter til forskellige aktiviteter på tværs af generationer. Boligerne forventes at være klar til indflytning i efteråret 2023.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum