Hjørring Kommune

Børn i Hjørring cykler for større trafiksikkerhed

Del

Der skal trædes i pedalerne, når Kids Tour, Danmarks største cykelløb for børn, kommer til Hjørring lørdag den 14. august 2021.

Det er her, børn mellem 3 -10 år kan spænde cykelhjelmen og cykle for en god sag, mens familien hepper. Ved at deltage i cykelløbet støtter man Børneulykkesfondens arbejde med at nedbringe antallet af børneulykker i trafikken. Kids Tour er en landsdækkende begivenhed, hvor en række byer skiftes til at være værtsby for løbet. 

- Vi er glade for, at Hjørring skal være værtsby for Kids Tour. Det kræver træning, når børn skal lære at færdes sikkert i trafikken, og de sunde vaner starter tidligt. Med et event som dette får børnene mulighed for at øve sig, samtidig med at de har det sjovt og mærker glæden ved at motionere. Og så får vi sat fokus på at bruge cyklen som transportform, når vi skal rundt, siger Mai-Britt Beith, der er Formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Cykelløbet starter ved Skolevangen, og der vil være en masse forskellige aktiviteter for hele familien på den store parkeringsplads ved Muldbjergskolen. På pladsen vil børnene bl.a. have mulighed for at træne trafikkens regler på trafiklegepladsen og lære førstehjælp i Børnenes Førstehjælpsskole.

Ruten er en 1 km lang rundstrækning, der både er publikumsvenlig og sikkert skærmet af for trafikken. Der er forskellige starttider og distancer fra 2 til 6 km, alt efter børnenes alder.

Kids Tour arrangeres i samarbejde med Momentcph og Børneulykkesfonden. Al salg af startnumre går ubeskåret til Børneulykkesfonden for bl.a. at fremme fondens arbejde med at øge børnesikkerheden i Danmark.

Info om Kids Tour

  • Køb billet til cykelløbet på www.kidstour.dk
  • Alle tilmeldte børn får et startnummer, goodiebag og et diplom, når målstregen er krydset.
  • Kl. 10.00 åbner cykelpladsen. Starttiderne er kl. 12.00 for 3-4 år (2 km), kl. 12.30 for 5-6 år (3 km), kl. 13.00 for 6-8 år (4 km) og kl. 13.30 for 9-10 år (6 km).
  • Prisen pr. barn er 75 kroner for at deltage i cykelløbet. Aktiviteterne på pladsen er gratis for søskende.
  • Der kan ikke købes mad og drikke på pladsen.
  • Startnummer kan afhentes fredag d. 13. august mellem kl. 14.00 – 17.00 hos Hyundai Hjørring på Vandværksvej 8 eller på pladsen ved Muldbjergskolen mellem kl. 10.00 - 12.00 på dagen.
  • Læs mere på www.kidstour.dk

Kontakter

For yderligere information:
Eliteidrætskoordinator Nicholas Krobath Olesen, e-mail: nko@hjoerring.dk

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/
Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

185.000 sundhedskroner til medarbejder-ideer – alt fra udendørs møderum til kulturoplevelser3.8.2021 09:01:56 CEST | Pressemeddelelse

Medarbejdere i hele Hjørring Kommune fik i foråret mulighed for at søge penge til gode ideer og initiativer til gavn for borgernes sundhed. Og det er blevet til alt lige fra træningsfaciliteter til botilbud, motionsløb, til møder med sagsbehandlere under åben himmel. Alle de forslag, der har fået bevilget penge, har det til fælles, at de har et overordnet fokus på fysisk og/eller mental trivsel - helt i tråd med Hjørring Kommunes Sundhedspolitik. - Det er faktisk første gang, vi giver medarbejdere mulighed for at søge penge til gode sundhedsideer. Oftest er det jo os politikere, der prioriterer de midler, vi har på budgettet. Vi har stor tiltro til, at medarbejderne rundt omkring i kommunen har fingeren på pulsen og viden om, hvad der rør sig blandt vores borgere. Og netop derfor er det dem, der bedre får øje på de gode idéer, der tit opstår rundt omkring. Så det er lidt en anderledes måde at gøre det på, siger Per Møller (C), formand for Det Politiske Koordinationsudvalg for Sundhed, 

Mere kunst og kultur til børn og unge i Hjørring25.6.2021 08:02:02 CEST | Pressemeddelelse

Hjørring er en af de kommuner, der har søgt midler til ”Grib Engagementet ”- puljen til kommunale modelforsøg med at få flere børn og unge til at møde kunst og kultur, og nu er pengene kommet i hus. Hele 1,6 mio. er givet som tilskud fra Kulturministeriet og Slots- og Kulturstyrelsen. De midler skal gå til projektet ”Det Musiske Skolesystem”, der skal understøtte puljens overordnede formål om at udvikle og understøtte langtidsholdbare modeller, der giver flere børn og unge adgang til og lyst til deltagelse i kunstneriske og kulturelle aktiviteter som f.eks. musik, teater, billedkunst mv.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum