Furesø Kommune

Børn flytter ind i Officersskolen

Del

Med Furesø Byråds beslutning om at igangsætte byggeriet af det nye dagtilbud i Jonstrup lægges der endnu en brik i puslespillet om Flyvestationens fremtid.

Byrådet i Furesø igangsætter nu byggeriet af Jonstrups nye børnehus. Dagtilbuddet bliver det første kommunale byggeri på Flyvestationen og et vigtigt spadestik i forhold at omdanne det tidligere militære anlæg til Furesøs nye byområde.

”På et sted som Flyvestationen er det vigtigt at forbinde fortid og fremtid, så vi har historien med, når vi nu åbner et nyt kapitel. Derfor har vi lagt stor vægt på at placere det nye dagtilbud, hvor der er højt til himlen og rig mulighed for naturoplevelser, men også i en eksisterende bygning - den såkaldte Officersskole. Med sin centrale placering er jeg sikker på, den bliver en katalysator for et godt og aktivt liv i den nye bydel og et samlingspunkt for de nye beboere”, siger Lene Munch-Petersen (A), formand for udvalget for natur, miljø og grøn omstilling.

Vinderprojektet griber stedets ånd og omdanner med enkle greb bygningen til et inspirerende og funktionelt dagtilbud med respekt for den bevaringsværdige bygning. Den ny daginstitution lever op til Furesø Kommunes klima- og miljømål og vil få en såkaldt DGNB-certificering, der dokumenterer, at der er tænkt i bæredygtighed både ved at genanvende mursten og andre materialer og ved at være ombygget med drifts- og vedligeholdelsesvenlige materialer.

Vildt udeliv venter børnene
Bettina Ugelvig Møller (A), formand for udvalget for dagtilbud og familier fremhæver vinderprojektet for at skabe god kontakt og adgang til udearealerne og en stor naturpræget legeplads, som er inddelt i henholdsvis vuggestueområde og børnehaveområde.

”Noget af det, jeg faldt for ved vinderprojektet med arbejdstitlen ’Børnehus i Lunden’ er, at det forholder sig til Flyvestationens landskaber, som jo er tættere på vild natur end en plisseret parcelhushave. Det er godt set og tænkt, at udearealerne både kan rumme de rolige og trygge miljøer for de helt små og samtidig giver plads til det vildere liv under åben himmel for børnehavebørnene. Her bliver virkelig plads til udfoldelse,” siger hun.

Erfarent team står bag
Den nye integrerede institution kommer til at rumme fem vuggestuegrupper og fire børnehavegrupper. De to etager i bygningen er bundet sammen af et fællesrum, der bliver husets hjerte. Grupperummene er indrettet, så de kan bruges af både vuggestuebørn og børnehavebørn, og den overordnede fordeling kan dermed ændres afhængigt af behovet i lokalområdet.

Samlet er der plads til i alt 150 børn. Børnehuset kan opdeles i mindre enheder, der kan danne en tryg ramme om børnenes hverdag. Projektet tager desuden hensyn til tilgængelighed, så små og bløde trafikanter kan komme sikkert frem. Det fortæller Katrine D. Jørgensen, partner og arkitekt hos Rubow arkitekter, der i samarbejde med entreprenør Jorton A/S, Orbicon og Center for Bygningsbevaring har erfaring med byggeri af dagtilbud.

”Vi udvikler den eksisterende bygning med et lag af arkitektur i børnehøjde - såsom farver, nicher til leg, pædagogisk indretning og kig i børnehøjde til de eventyrlige omgivelser, så den nye Jonstrup børneinstitution bliver en bygning, der både peger fremad - med tidssvarende og inspirerende pædagogiske rammer - og samtidig peger tilbage på de bevaringsværdige historiske spor i bygningen og området.”

Projektet vurderes med få justeringer fint at kunne leve op til kommunens ønsker til den nye daginstitution, så det nye dagtilbud kan være klar til indflytning medio 2020.

I den kommende tid kan du se plancher med visualiseringer af den kommende daginstitution på Furesø Rådhus, Stiager 2, 3500 Værløse.

Kontakter

Bettina Ugelvig Møller, formand for Udvalget for dagtilbud og familier, tlf. 7216 5909
Lene Munch-Petersen, formand for Udvalget for natur, miljø og grøn omstilling, tlf. 30772250
Katrine D. Jørgensen, associeret partner, arkitekt ma.a., Rubow arkitekter, tlf. 3369 1191
Illustrationerne vedlagt bedes krediteret Rubow Arkitekter

Billedtekst: Lars Bjørn Knudsen fra Jorton A/S underskriver aftalen om ombygning af Officersskolen til nyt børnehus med Claus Torp, by- og kulturdirektør i Furesø.

Billeder

Download
Download
Lars Bjørn Knudsen, Jorton A/S og Claus Torp, Furesø Kommune
Lars Bjørn Knudsen, Jorton A/S og Claus Torp, Furesø Kommune
Download
Lars Bjørn Knudsen og Claus Torp
Lars Bjørn Knudsen og Claus Torp
Download
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum