Egedal Kommune

Borgmester tordner mod pushere

Del

Besiddelse af og salg af narko steg sidste år i Egedal, og det har skabt bekymring blandt andet på borgmesterkontoret. Derfor har borgmesteren holdt møde med politidirektøren fra Nordsjællands Politi, der kunne berolige med, at det er opmærksomheden fra politiet, der har fået antallet til at sige.

Årsagen til stigningen af sager skal findes i at Politiet har øget tilstedeværelsen i Egedal markant det forgangne år. Når politiet er mere til stede, så bliver flere forbrydelser opklaret. Det er den korte beskrivelse som den stigende bekymring for de stigende tal kan skyldes. Og selv om tendensen ser stigende ud er Egedal dog stadig et smørhul, med meget lav indbrudsrate, - personfarlig - kriminalitet mv. Det kommunen ligger højst på er anmeldte færdselsforbrydelser.

- Må jeg bare sige. Alt salg af narko og hash er fuldstændig uacceptabelt i vores kommune. Og selv om stigningen skyldes øget tilstedeværelse fra politiet, så betyder det jo sandsynligvis ikke, at tallet har været mindre tidligere. Tværtimod. Vi vil ikke have, at vores unge mennesker med fremtiden foran sig, risikerer livet på grund af nogle griske kriminelle. Vi vil ikke have narkosalg i kommunen og det gjorde jeg klart for politiet. Men det beroliger mig en smule at stigningen skyldes at politiet fanger mange flere af de her typer, fordi de er mere til stede i kommunen, siger borgmester Vicky Holst Rasmusen.

På mødet med politiet rejste borgmesteren også problemstillingen med det forhold, at flere af de unge brugere er yngre end hvad man tidligere har set. Politiet kvitterede med at rose det samarbejde og den indsats der er i kommunen om det mellem skoler, socialområdet og politiet -SSP. Det havde skærpet deres opmærksomhed og gjort at de bl.a. er til stede med civilbetjente forskellige steder i kommunen.

Borgene må gerne være opmærksomme

Politiet opfordrede også til at borgerne kontakter dem, hvis de ser og oplever salg af hash eller lignende. En opfordring som borgmesteren gerne vil tage videre.

- Vi ikke skal acceptere dette salg i vores kommune. Jeg vil gerne opfordre alle borgere til her i påsken at tippe politiet og ringe når de ser noget åbenlyst salg eller kriminalitet. Det er ikke sikkert, at politiet kommer med det samme, men det bliver registreret, så de kan være der på et andet tidspunkt, hvor tilstedeværelsen af salg begynder at ligne et mønster. Alle der ved noget, skal tage det alvorligt. Jeg har selv børn i den alder, der er målgruppe for pusherne og det er vores unge menneskers fremtid, der er på spil. Vi skal som forældre hjælpe de unge til at træffe de rigtige valg, både vores egne børn men også som et fælles ansvar, siger Vicky Holst Rasmussen.

Selv om man skal holde øje, så er der ikke noget egentligt hotspot, hvor der sælges fra, men det foregår forskellige øde steder. Derfor er lys og almindelige aktiviteter den bedst afskrækkende faktor - ifølge politiet. Politiet anbefalede også Egedal Kommune at bruge mere videoovervågning, og gjorde samtidig opmærksom på appen ”Tip politiet”.

- Politidirektøren gav mig håndsalg på at de gerne vil være med til større indsatser, der hvor vi finder det nødvendigt. Men det skal aktivere skolelærere, klubmedarbejdere m.fl. da politiet er af den opfattelse, at de er nøglen til at udpege, hvor udfordringerne er og hvem der er i farezonen. Så det tager vi selvfølgelig fat i hurtigst muligt.

Egedal er dog stadig et smørhul sammenlignet med andre kommuner, hvad angår narkokriminalitet og forbrug.

Kontakter

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum