Lolland Kommune

Borgmester skuffet over håndtering af konkurs

Del

Fredag gik Pleje Plus konkurs, og det stiller Lolland Kommune over for en stor opgave. Den kommunale hjemmepleje skal nu – med times varsel - overtage leveringen af personlig og praktisk hjælp til de borgere, der hidtil har haft Pleje Plus som leverandør.

”Jeg har stor tillid til de dygtige medarbejdere og ledere i kommunens hjemmepleje, og jeg ved, at de vil gøre alt, hvad de kan for at sikre Lollands borgere den støtte, som de har krav på,” siger borgmester Holger Schou Rasmussen. ”Vi har jo set, at hjemmeplejefirmaer i andre kommuner er gået konkurs, så vi har forberedt os på, at det også kunne ske her. Når det er sagt, så er der selvfølgelig grænser for, hvor hurtigt vi rent praktisk kan mande op.”

”Nu og her er vi nødt til at prioritere de vigtigste opgaver først. Sygepleje og personlig hjælp har førsteprioritet, og derfor vil der være borgere, som oplever, at den praktiske hjælp bliver forsinket. Det gælder både de borgere, der i dag har Pleje Plus og de borgere, der har Lolland Kommune som leverandør. For nu at sige det lige ud, så vil der i de kommende uger være borgere, der oplever, at rengøringen ikke kommer til tiden. Der vil også være borgere, der oplever, at medarbejderne kommer lidt for sent og ser lidt travle ud. Det beklager vi selvfølgelig, men jeg vil gerne appellere til alle om at vise forståelse og bakke op om, at vi i første omgang er nødt til at tage hånd om de svageste borgere og deres behov.”

Meddelelsen om Pleje Plus’ konkurs kom fredag formiddag. Efter et møde mandag har virksomheden afvist at deltage i møder om samarbejdet i opsigelsesperioden, og Lolland Kommune har ikke fået nogen orientering om, at kommunen meget snart kunne stå med en kæmpe opgave.

”Jeg må ærligt indrømme, at jeg er skuffet over Pleje Plus’ håndtering af samarbejdet den sidste uges tid. Efter byrådsmødet i torsdags gav Lena Løve Jensen udtryk for, at hun ville gøre alt for at sikre, at borgerne ikke blev berørt af opsigelsen af kontrakten. Det har også været vores tilgang,” forklarer Holger Schou Rasmussen. ”Nu kan vi så se, at konkursen har været planlagt, og vi kan se, at Pleje Plus allerede har etableret et nyt selskab og kontaktet andre kommuner for at flytte opgaver derover, mens vi – der har en langt større akut opgave at løfte – ikke har hørt et ord.”

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

23 24 91 80

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Ekstra mulighed for at søge midler fra Grøn Ordning til lokale projekter18.9.2017 05:00pressemeddelelse

Energistyrelsen har meddelt, at der er udsendt forslag til lov om ændring af statstilskud til Grøn Ordning. Det betyder, at der kun kan gives tilsagn om tilskud til og med 20. februar 2018. Efter første ansøgningsrunde tidligere på året er der en restpulje for nettilsluttede vindmøller, og derfor bliver der nu åbnet op for en ekstra ansøgningsrunde. Ansøgere, som ikke fik tilskud i første omgang, vil blive vurderet igen, ligesom der er mulighed for at søge om tilskud til nye projekter.

Vinder af entrepriseudbud for Projekt Maribo Domkirke og Søbred fundet4.9.2017 14:30pressemeddelelse

Lolland Kommune har nu sat navn på de firmaer, der har vundet konkurrencen om tømrer- og anlægsentreprisen til udførelsen af projektet Maribo Domkirke og Søbred - et projekt under Realdanias kampagne Stedet Tæller. Det er de to firmaer, anlægsgartner H. Rasch & Søn A/S fra Stubbekøbing og Ringtved A/S fra Maribo, som i dag var hos Lolland Kommune og underskrive kontrakt på opgaven

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum