Lolland Kommune

Borgmester skuffet over håndtering af konkurs

Del

Fredag gik Pleje Plus konkurs, og det stiller Lolland Kommune over for en stor opgave. Den kommunale hjemmepleje skal nu – med times varsel - overtage leveringen af personlig og praktisk hjælp til de borgere, der hidtil har haft Pleje Plus som leverandør.

”Jeg har stor tillid til de dygtige medarbejdere og ledere i kommunens hjemmepleje, og jeg ved, at de vil gøre alt, hvad de kan for at sikre Lollands borgere den støtte, som de har krav på,” siger borgmester Holger Schou Rasmussen. ”Vi har jo set, at hjemmeplejefirmaer i andre kommuner er gået konkurs, så vi har forberedt os på, at det også kunne ske her. Når det er sagt, så er der selvfølgelig grænser for, hvor hurtigt vi rent praktisk kan mande op.”

”Nu og her er vi nødt til at prioritere de vigtigste opgaver først. Sygepleje og personlig hjælp har førsteprioritet, og derfor vil der være borgere, som oplever, at den praktiske hjælp bliver forsinket. Det gælder både de borgere, der i dag har Pleje Plus og de borgere, der har Lolland Kommune som leverandør. For nu at sige det lige ud, så vil der i de kommende uger være borgere, der oplever, at rengøringen ikke kommer til tiden. Der vil også være borgere, der oplever, at medarbejderne kommer lidt for sent og ser lidt travle ud. Det beklager vi selvfølgelig, men jeg vil gerne appellere til alle om at vise forståelse og bakke op om, at vi i første omgang er nødt til at tage hånd om de svageste borgere og deres behov.”

Meddelelsen om Pleje Plus’ konkurs kom fredag formiddag. Efter et møde mandag har virksomheden afvist at deltage i møder om samarbejdet i opsigelsesperioden, og Lolland Kommune har ikke fået nogen orientering om, at kommunen meget snart kunne stå med en kæmpe opgave.

”Jeg må ærligt indrømme, at jeg er skuffet over Pleje Plus’ håndtering af samarbejdet den sidste uges tid. Efter byrådsmødet i torsdags gav Lena Løve Jensen udtryk for, at hun ville gøre alt for at sikre, at borgerne ikke blev berørt af opsigelsen af kontrakten. Det har også været vores tilgang,” forklarer Holger Schou Rasmussen. ”Nu kan vi så se, at konkursen har været planlagt, og vi kan se, at Pleje Plus allerede har etableret et nyt selskab og kontaktet andre kommuner for at flytte opgaver derover, mens vi – der har en langt større akut opgave at løfte – ikke har hørt et ord.”

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

23 24 91 80

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Hvem fortjener Arkitekturpris 2018?19.6.2018 06:05pressemeddelelse

For tredje gang uddeler Lolland Kommune i år priser til bygninger med særlige arkitektoniske kvaliteter og i år også til haveanlæg og grønne fællesområder. Har du et forslag til en vinder, skal du indsende det senest 19. august 2018. Det kan både være din egen ejendom, naboens eller en helt tredje. Priserne uddeles i slutningen af oktober, og vinderne får en gavecheck på 3000 kr. og en ”æresplade” til ophængning på byggeriet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum