Lolland Kommune

Borgmester i Lolland Kommune træder ind i bestyrelsen i Danmark på Vippen

Del

På generalforsamlingen 20. januar er borgmester Holger Schou Rasmussen blevet valgt til den 5 mand store bestyrelse i Danmark på Vippen. Danmark på Vippen er en organisation, der arbejder for et rigere Danmark, hvor der er bedre balance mellem land og by. Organisationen tæller en lang række virksomheder, privatpersoner og 18 kommuner.

Holger Schou Rasmussen fortæller om baggrunden for Lolland Kommunes aktive engagement i Danmark på Vippen:

”Det handler om, at land og by, provinsen og de store byer, skal hænge bedre sammen end i dag, hvor Danmark er brækket over i to. I de sidste 20-30 år har såkaldte reformer, effektiviseringer og centraliseringer været hårde ved provins-Danmark, også for hårde”, siger Holger Schou Rasmussen.

”At Lolland går aktivt ind i arbejdet for at vende den udvikling handler selvfølgelig derfor også om, hvad der er godt for os i provinsen, men det handler først og fremmest om, hvad der er godt for Danmark, og om at et rigt Danmark er et helt Danmark.”

Danmark på Vippen har kun eksisteret i lidt mere end ét år, men har ikke desto mindre spillet en vigtig rolle i den aktuelle debat om, hvordan vi får et Danmark i bedre balance. Ikke mindst organisationens hvidbog, hvis videnskabelige analyser viser, at Danmark samlet vil blive et rigere land, hvis vi udvikler alle dele af landet, har været med til at sætte dagsorden. Holger Schou Rasmussen fortæller, at netop det grundige analysearbejde er med til at give alle parter et oplyst grundlag, og dermed det bedste udgangspunkt for dialog, og dialog er et nøgleord:

”For mig er det netop afgørende, at det ikke bliver en skyttegravskrig, hvor by og land står og råber af hinanden. Vi skal lytte til hinanden, for sammen er vi – og Danmark – stærkere end hver for sig”, siger Holger Schou Rasmussen.

”Der er ikke noget modsætningsforhold mellem land og by, og vores motivation i Lolland Kommune for at gå ind i arbejdet her i Danmark på Vippen er også den samme, som f.eks. ligger til grund for vores aktive rolle i arbejdet omkring at skabe et Greater Copenhagen, hvor målet er en international metropol centreret omkring København: By og land har brug for hinanden. Vi har i landdistriktskommunerne brug for nogle stærke og internationalt konkurrencedygtige storbyer, og byerne har omvendt brug for en stærk provins. Jeg ser frem til at fortsætte med arbejdet for et helt Danmark, også i bestyrelsen i Danmark på Vippen”, slutter Holger Schou Rasmussen.

Til bestyrelsen i Danmark på Vippen blev der den 20. januar valgt: 

- Bestyrelsesformand i Danske Andelskassers Bank Jakob Fastrup (formand)
- Direktør i Jøp, Ove & Myrthu Vest Kim Rubjerg (sekretær)
- Borgmester i Slagelse Kommune Sten Knuth
- Borgmester i Sønderborg Kommune Erik Lauritzen
- Borgmester i Lolland Kommune Holger Schou Rasmussen

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

23 24 91 80

Links

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Hvem fortjener Arkitekturpris 2018?19.6.2018 06:05pressemeddelelse

For tredje gang uddeler Lolland Kommune i år priser til bygninger med særlige arkitektoniske kvaliteter og i år også til haveanlæg og grønne fællesområder. Har du et forslag til en vinder, skal du indsende det senest 19. august 2018. Det kan både være din egen ejendom, naboens eller en helt tredje. Priserne uddeles i slutningen af oktober, og vinderne får en gavecheck på 3000 kr. og en ”æresplade” til ophængning på byggeriet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum