Egedal Kommune

Borgmester i appel til tidligere sundhedspersonale

Del

Egedals borgmester inviterer nu sundhedsmedarbejdere, der er pensionerede eller på orlov til at melde sig på banen. Kommunen vil gerne kunne trække på de tidligere ansatte, hvis corona-krisen udvikler sig og udløser kritisk mangel på sundheds personale.

I Egedal er man godt rustet til at passe på borgernes børn, ældre og udsatte borgere. Men over hele landet frygter kommunerne hvordan situationen med corona udvikler sig. Det samme gør sig gældende i Egedal Kommune. Derfor appellerer Egedals borgmester nu til tidligere sundhedsmedarbejdere om igen at trække i kitlen.

- Man behøver ikke at være en superhelt, men er man sundhedsfagligt uddannet, vil vi rigtig gerne bede borgerne om hjælp. Vi kigger måske ind i et scenarie, hvor vi ikke har sundhedspersonale nok. Vi ved ikke, hvordan situationen med den nye corona-virus udvikler sig, derfor kan vi komme i en situation, hvor vi får brug for mange flere hænder end vi har nu, siger Egedals Borgmester Karsten Søndergaard.

Risikerer at mangle personale

Overalt i Egedal kommune er arbejdet omlagt og de fleste af kommunens medarbejdere arbejder i øjeblikket hjemmefra på nyoprettede hjemmearbejdspladser. Men i frontlinjen befinder sig stadig sundhedspersonalet som derfor også risikerer at blive smittet. Sker dét, risikerer kommunen at stå i en situation, hvor der mangler personale til at tage sig af syge borgere. Så er man eksempelvis pensioneret læge, tidligere sygeplejerske, medicin- og sygeplejerskestuderende, SOSU-medarbejder eller har orlov fra jobbet i sundhedssektoren, så kan man nu være med til at hjælpe sine medborgere i Egedal.

- Fordi man er pensioneret eller har orlov, har man ikke mistet sine kompetencer. Vi har brug for alle hænder i den her frygtelige situation. Det er vigtigt at understrege, at ind til videre har vi helt styr på situationen. Men vi har oprettet en jobbank, som man kan tilmelde sig. Der kan blive brug for hjælp til mange forskellige opgaver inden for sygepleje og sundhedsområdet. Det kan være i hjemmeplejen, på vores plejecentre eller i et af vores botilbud, siger Karsten Søndergaard.

Hvis corona-situationen udvikler sig, og Egedal Kommune får brug for hjælp, ringer de folk op. Desuden vil der blive udbetalt overenskomstmæssig løn, hvis man bliver en del af kommunens fællesskab.

Læs mere eller meld dig til kommunens jobbank her: https://egedalkommune.career.emply.com/ad/covid-19/6dw85g/da

Kontakter

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum