Varde Kommune

Borgmester i åbent brev til sundhedsministeren: Vores testmuligheder forsvinder

Del

Erik Buhl, der er borgmester i Varde Kommune, mener ikke, der er sammenhæng mellem kommunens mulighed for at få testkapacitet og statens forventninger til test.

ÅBENT BREV

Kære Magnus Heunicke

Danmark er i en vanskelig situation i forhold til håndtering af corona. Det er glædeligt, at det er lykkedes at bringe omfanget af smitte ned, og det er også godt, at mange danskere lader sig teste.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det i Varde Kommune har været en ærgrelse, at der ikke har været mange lokale testmuligheder i 2020. Vores borgere har dog været gode til at tage til byer i andre kommuner for at lade sig teste.

Siden jul er det nationale ønske om testning blevet yderligere skærpet. Og det indebærer også, at der nu også bliver gjort brug af de såkaldte kviktest. Jeg tror, alle borgere i Varde Kommune er klar over, at vi hver især har et ansvar for at blive testet, og det er tydeligt, at man på både offentlige og private arbejdspladser har taget til sig, at personalet nu bør blive testet ugentligt.

Vi har derfor nu fået mulighed for PCR-test to gange i ugen på hver sin adresse i vores store kommune – Danmarks femtestørste kommune. Det er en hjælp. Vi har også haft et godt set-up med Falck om kviktest, men som følge af udbuddet på området ophører det på søndag.

Så fra på mandag kniber det med at få kviktest. Det, synes jeg, står i skærende kontrast til den opsang, jeg og landets andre borgmestre fik af Justitsministeren i sidste uge. Jeg synes ikke, der er sammenhæng mellem de nationale udmeldinger og forventninger om test og så de lokale muligheder.

Fra mandag den 1. februar og cirka 14 dage frem er der kun meget begrænsede muligheder for test som følge af skifte af leverandør. Og da testkapaciteten nu pludselig primært skal anvendes på personale på ældreområdet, har personale hos kommunens mange andre virksomheder ikke længere mulighed for kviktest. Der er faktisk ikke en gang mulighed for at få testet personalet på ældreområdet i det daglige omfang, som sundhedsmyndighederne sætter som forventning.

Jeg synes, det er meget problematisk, ikke mindst i en situation hvor vi alle har en opgave med at forfølge coronasmittens udbredelse generelt og den særlige britiske variant i helt særlig grad.

Borgerne i Varde Kommune forstår heller ikke forskellen på nationale udmeldinger og de muligheder, der er i virkeligheden, og jeg må appellere til, at der meget hurtigt i den kommende uge bliver mulighed for daglige test overalt i Varde Kommune, så de nationale forventninger kan blive indfriet.

Med venlig hilsen

Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune

Kontakter

Information om Varde Kommune

Varde Kommune
Varde Kommune
Bytoften 2
6800 Varde

7994 6800http://www.vardekommune.dk/

Om Varde Kommune:
- 52 km sandstrande.
- UNESCO Verdensarv (Nationalpark Vadehavet).
- Tre garnisoner (Oksbøl, Varde og Nymindegab).
- En del af Destination Vesterhavet.

Følg pressemeddelelser fra Varde Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Varde Kommune

Varde Kommune indgiver politianmeldelse i sagen om Skovlund/Ansager Hallen20.1.2021 18:11:28 CETPressemeddelelse

Den 7. januar behandlede Udvalget for Kultur og Fritid i Varde Kommune sagen om uretmæssig udbetaling af lokaletilskud til Skovlund/Ansager Hallen og besluttede da en række tiltag, der skulle stramme op og sikre en tillid i det fortsatte samarbejde med hallerne. Udvalget har dog lyttet til den kritik, der har været efterfølgende og finder derfor, der er et behov for at afklare spørgsmålet om muligheden for domsfældelse i sagen om uretmæssig udbetaling af lokaletilskud til Skovlund/Ansager Hallen. Derfor har Udvalget for Kultur og Fritid i Varde Kommune besluttet, at der skal indgives poltianmeldelse i sagen om Skovlund/Ansager Hallen. Udvalget har på den baggrund bedt forvaltningen om at indgive politianmeldelse i sagen. Dokumenter i sagen kan findes under dagsordenpunkt 501 fra udvalgets møde den 7. januar 2021.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum