Aabenraa Kommune

Borgmester glæder sig over udsigten til flere uddannelser i Aabenraa Kommune

Del

International Business Academy (Kolding) og Erhvervsakademi SydVests (Esbjerg/Sønderborg) planer om at etablere flere uddannelser i Aabenraa Kommune modtages med begejstring af borgmester Thomas Andresen.

Foto: Lasse Hyldager/Aabenraa Kommune
Foto: Lasse Hyldager/Aabenraa Kommune

- Det gør mig stolt, at vores drøftelser og samarbejde med uddannelsesinstitutionerne om at tiltrække uddannelser til Aabenraa Kommune ser ud til at bære frugt.

Sådan lyder det fra borgmester Thomas Andresen, efter International Business Academy (IBA) og Erhvervsakademi SydVest (EASV) har meddelt, at de to akademier barsler med planer om allerede i 2019 at etablere en fælles uddannelsesstation i Aabenraa Kommune.

Det vil være nogle af akademiernes videregående fuldtidsuddannelser såsom markedsføringsøkonom, produktionsteknolog og datamatiker samt efteruddannelser på videregående niveau, der vil blive placeret helt eller delvist i Aabenraa, fordi blandt andet den store transportklynge i Padborg og de kommende datacenterbyggerier gør det relevant.

Den endelig beslutning, hvorvidt uddannelserne reelt kommer til Aabenraa Kommune, bliver dog først taget efter sommerferien af Uddannelses- og Forskningsministeriet, når de har modtaget ansøgningen fra IBA og EASV.

- Vi håber naturligvis på en godkendelse fra ministeriet. For ved at placere uddannelser i Aabenraa får vi et Syd- og Sønderjylland i bedre balance, men samtidig bliver erhvervslivets efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft også tilgodeset. Der er nemlig et behov for både at kunne uddanne og efteruddanne medarbejdere mere lokalt, da der sker mange positive ting i Aabenraa Kommunes erhvervsliv i disse år, siger borgmester Thomas Andresen.

Kontakter

Borgmester Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, tlf.: 40 15 45 50; e-mail: tand@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk

Billeder

Foto: Lasse Hyldager/Aabenraa Kommune
Foto: Lasse Hyldager/Aabenraa Kommune
Download

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

 

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Godt arbejdsliv: Trivslen er fortsat høj på Aabenraa Kommunes arbejdspladser1.11.2018 08:00pressemeddelelse

Trivselsundersøgelsen 2018 i Aabenraa Kommune viser, at trivslen er høj i kommunen. For også at bibeholde den høje trivsel på Aabenraa Kommunes arbejdspladser fremadrettet, bliver det psykiske arbejdsmiljø forbedret i den nye Trivselsordning, mens kommunens arbejdsledere samt tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter deltager i MED- og Arbejdsmiljøkonference 2018 i Arena Aabenraa.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum