Helsingør Kommune

Borgmester Benedikte Kiær: Vi er klar til at løfte unges uddannelse

Del

Borgmester i Helsingør Kommune, Benedikte Kiær, er tilfreds med, at kommunerne nu får ansvaret for den forberedende uddannelse. I Helsingør Kommune glæder man sig til at påtage sig opgaven, og melder sig klar til at huse en af de kommende 25 moderinstitutioner.

Regeringen har i dag præsenteret sit udspil til en reform af de forberedende uddannelser. I udspillet lægges der op til at samle de seks eksisterende uddannelser i én uddannelse, som kommunerne får ansvaret for. Helsingør Kommunes borgmester Benedikte Kiær tager godt imod udspillet og erklærer sig klar til at løfte opgaven.

”Der har længe været brug for, at der bliver ryddet op i de mange tilbud, der er til de mange unge, der hverken har en uddannelse eller er i job. Det er en gruppe, som vi i dag allerede har stor berøring med – blandt andet via jobcentrene og UU. Derfor giver det rigtig god mening, at det nu er kommunerne, der får ansvaret for at løfte opgaven.

De forskellige tilbud udbydes allerede i dag i Helsingør, og som den største kommune i Nordsjælland med et stort opland - og med mange unge i målgruppen - er det helt naturligt, at en af de 25 moderinstitutioner, der nu skal etableres, kommer til at ligge i Helsingør. Det arbejde vil vi nu gå aktivt ind i, og så er det naturligvis vigtigt, at der følger midler med til, at kommunerne kan løfte opgaven,” siger borgmester Benedikte Kiær. 

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt presserådgiver Jesper Tidemann, tlf. 21 93 59 86

Information om Helsingør Kommune

Helsingør Kommune
Helsingør Kommune
Birkedalsvej 27
3000 Helsingør

49 28 28 28https://www.helsingor.dk/

Følg pressemeddelelser fra Helsingør Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Helsingør Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum