Haderslev Kommune

Borgmester: Banestrækning er den perfekte julegave

Del

En nedlagt banestrækning har i årevis stået højt på Haderslev Kommunes ønskeliste. Nu er strækningen lidt overraskende blevet kommunens helt gratis. Strækningen skal omdannes til supercykelsti.

"Vi har fået en tidlig julegave fra Banedanmark, og den var større end forventet. Det er en aftale, der falder i rigtig god jord her lige før juleferien". Sådan siger borgmester H.P. Geil

Gaven - eller aftalen - er en nedlagt banestrækning i midten af Haderslev. I flere år har Haderslev Kommune og Banedanmark forsøgt at blive enige om en pris, men har ikke kunnet nå til enighed. I efteråret dukkede et gammelt skøde frem, der viste, at såfremt banestrækningen ikke længere var i brug, skulle den overdrages til kommunen kvit og frit.

Alle papirer er ved at komme på plads, sådan at banestrækningen nu tilhører Haderslev Kommune.

"Det er vi naturligvis glade for. Vi har store planer for netop den strækning. Den bliver en del af vores store byudviklingsprojet på Jomfrustien, så det er glædeligt, at vi kan arbejde videre med den del af planen", siger H.P. Geil.

Det er tanken, at den gamle banestrækning skal indgå i et supercykelstisprojekt, der kan forbinde havnen og centrum af Haderslev

Oprindelig har Haderslev Kommune og Banedanmark kun forhandlet om strækningen fra Nørregade til havnen, men Haderslev Kommune har også fået et areal i den anden retning - mod Vojens (til Schaumanns gamle klædefabrik).

"Vi har fået lidt mere, end vi havde regnet med, men det har vi bestemt ikke noget imod. Det er kun glædeligt, at vi nu kan afslutte aftalen med Banedanmark på en god måde", siger H.P. Geil.

Staten gav sidste år 4,7 millioner kroner til supercykelstisprojektet i Haderslev.Kontaktinformation:

Borgmester H.P. Geil, telefon 21 69 64 71.

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum