Hjørring Kommune

Borgmester Arne Boelt med kraftig appel til borgerne: Hold en Corona-ansvarlig jul!

Del

Det seneste døgn har der været en markant stigning i antallet af smittede i Hjørring Kommune.

De seneste uger har antallet af smittede i Hjørring Kommune ligget på et stabilt niveau med omkring 12-14 nye smittede pr. døgn. Men det seneste døgn er 23 blevet smittet, og så er antallet af smittede, som er konstateret gennem de nye hurtigtest, endda ikke regnet med. Derfor kommer borgmester Arne Boelt nu med en appel til kommunens borgere:

- Jeg vil indtrængende opfordre alle til at holde juleaften og de kommende juledage på en ansvarlig og fornuftig måde i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Smittemæssigt ligger vi endnu ikke på højde med andre kommuner, og skal vi undgå dette, kræver det, at vi alle sammen tænker os godt om i forhold til, hvordan vi holder jul og juledage med hinanden, siger borgmester Arne Boelt.

Derfor opfordrer han alle til endnu engang at overveje, om de planer, der er aftalt hen over julen, nu også er ansvarlige og fornuftige i forhold til Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Er de ikke det, er der stadig tid til at lave dem om og finde på andre løsninger, som både kan sikre hygge og samvær med de nærmeste.

- De danske sygehuse er under pres, men det er endnu ikke tilfældet i Nordjylland. Men med den stigende smitte både her i vores kommune og i hele Nordjylland kan det hurtigt ændre sig. Så kom nu igen - vis, at vi kan tage ansvar for os selv og hinanden - det har vi tidligere vist, at vi kan, siger borgmester Arne Boelt.

Kontakter

Kontaktpersoner:

Borgmester Arne Boelt, mobil 41223069
Kommunaldirektør Tommy Christiansen, mobil 41223012

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

 

 
 
 

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Besøgsrestriktioner på alle ældrecentre og botilbud i Hjørring Kommune16.12.2020 17:12:20 CETPressemeddelelse

Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag udstedt påbud om besøgsrestriktioner på alle ældrecentre i Hjørring Kommune. Restriktionerne træder i kraft i morgen torsdag d. 17. december og bliver ifølge styrelsen indført på grund af et stigende smittetryk. De nye restriktioner vil indebære, at den enkelte beboer kan udpege én pårørende, som kan aflægge besøg i beboerens egen bolig. Derudover kan to pårørende aflægge besøg i særlige besøgsrum. Det er dog fortsat også muligt med besøg i kritiske situationer. Hjørring Kommune forventer, i løbet af et par dage, at modtage et tilsvarende påbud om besøgsrestriktioner fra Social- og Indenrigsministeriet gældende sociale botilbud med sårbare borgere. Alle plejecentre vil orientere både beboere og pårørende om besøgsforbuddet fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Hvis pårørende har spørgsmål, er de velkommen til at henvende sig til plejecenteret/botilbuddet. Påbuddet om besøgsrestriktioner fra Styrelsen for Patientsikkerhed er vedlagt som bilag.

Besøgsrestriktionerne på plejecentre og botilbud bliver ophævet24.11.2020 14:42:59 CETPressemeddelelse

Styrelsen for Patientsikkerhed og Social- og Indenrigsministeriet har besluttet at ophæve besøgsrestriktionerne på henholdsvis plejecentre og botilbud i Hjørring Kommune, som har været gældende i store dele af efteråret. Styrelsen begrunder åbningen for besøg med, at smittetrykket den seneste uge har været lavt samt at der ikke længere er farme med smittede mink. - Jeg er meget glad for, at det igen bliver muligt for pårørende at komme på besøg på vores plejecentre og botilbud. Der er ingen tvivl om at rigtig mange blandt både beboere og pårørende, har oplevet et stort afsavn i de seneste par måneder. Jeg håber for alle at det meget lave smittetryk kan fastholdes i en længere periode, og gerne helt til vaccinen kommer, så vi ikke igen kommer i en situation, hvor der skal indføres besøgsrestriktioner, siger formand for Sundheds- Ældre- Handicapudvalget, Per Møller (K). Det vil fortsat være et krav om at anvende mundbind i forbindelse med besøg, og besøgene skal ske i overensstemmelse me

Borgere og politikere taler sammen og finder fælles retning29.10.2020 08:54:03 CETPressemeddelelse

Borgere og politikere, der mødes omkring samme bord gennem et helt år. Det har været opskriften på en ny måde at arbejde på i Hjørring Kommune. I august 2019 blev to grupper med borgere og politikere sat i gang. Den ene gruppe, ”Boligliv”, har siden arbejdet med hvilke boliger vi i fremtiden skal bo i, og de forskellige måder vi vil bo på. Den anden gruppe, ”Kystliv”, har arbejdet med anbefalinger for udvikling af hverdagsliv og turismeliv for kommunens kyststrækning med Løkken i syd til Tversted i nord. Grupperne har mødtes adskillige gange og det har for alle været en helt ny arbejdsform. På møderne er borgere og politikere blevet præsenteret for forskellige oplæg som input til de efterfølgende livlige og gode drøftelser i begge grupper. - Det har været positivt at opleve, at borgerne var med hele vejen i processen. Ingen blev koblet af. Som borger var det spændende at være med helt inde i maskinrummet og få et indblik i de faglige og politiske mellemregninger. Alle lærer også noget

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum