Haderslev Kommune

Borgernes engagement udløser flere penge

Del

I Haderslev Kommune er borgerne i fuld gang med at komme med forslag til, hvad der kan gøre deres lokalsamfund endnu bedre. Økonomiudvalget frigiver nu flere penge til fordeling i lokalsamfundene.

Haderslev Kommune inviterede inden sommerferien kommunens lokalsamfund med til opstart af borgerbudgettering. Borgerbudgettering går kort fortalt ud på, at landdistrikterne får en pose penge, som de selv kan bestemme over. Tidligere var det Haderslev Kommune, der fordelte pengene mellem landdistrikterne. Kravet er dog, at borgerne først skal idéudvikle og dernæst i fællesskab udvælge, hvilke idéer og projekter de vil bruge penge på.

"Det er fantastisk at se, hvordan lokalsamfundene bakker op om fremgangsmåden. I første omgang var vi lidt spændte på, hvor mange der ville være med, men det har vist sig, at stort set alle vil være med. Det betyder også, at vi i Økonomiudvalget nu frigiver yderligere 700.000 kroner til fordeling i lokalsamfundene", siger borgmester H.P. Geil.

Oprindeligt havde Økonomiudvalget sat 1,4 millioner kroner af til lokalsamfundene og frigivet 700.000 kroner borgerbudgettering, men nu har udvalget besluttet, at også den anden halvdel af de 1,4 millioner kroner skal bruges på denne måde.

"I stedet for at vi som politikere sidder og er smagsdommere for de gode idéer, så bliver det borgere, der selv kommer til at bestemme. Hele byrådet glæder sig meget til at se, hvilke idéer det ender ud med, for vi kan mærke at kreativiteten og engagementet er stort", siger H. P. Geil.

Borgerbudgetteringen blev sat i søen inden sommerferien, og lokalsamfundene skal i løbet af efteråret beslutte, hvilke idéer de vil realisere.Kontaktinformation:

Kontaktperson: Borgmester H.P. Geil, telefon 21 69 64 71.

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum