Aabenraa Kommune

Borgerne i Aabenraa Kommune bevæger sig

Del

Den særskilte analyse af Syddansk Universitets undersøgelse ”Danmark i Bevægelse – motiver og muligheder” af bevægelsesvanerne i Aabenraa Kommune viser, at der generelt er en stor andel af borgere i Aabenraa Kommune, som er fysisk aktive.

Illustration: SDU/Danmark i Bevægelse
Illustration: SDU/Danmark i Bevægelse

Den største undersøgelse af danskernes bevægelsesvaner, som er udført af Center for Forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC) på Syddansk Universitets Institut for Idræt og Biomekanik, er for nylig blevet offentliggjort. I samme ombæring har Aabenraa Kommune fået særskilte analyser af bevægelsesvanerne for netop Aabenraa Kommune, som er baseret på svar fra borgere over 15 år, som er fysisk aktive i forskellige bevægelsesformer.

- Jeg er glad for, at undersøgelsen viser, at det står godt til for borgerne i Aabenraa Kommune med at være fysisk aktive. Samtidig har vi noget konkret at gribe fat i, hvis der er områder, vi gerne vil styrke, eller hvis der er områder, vi gerne vil skubbe yderligere til, for at flere bliver aktive, siger Lars Kristensen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Aabenraa Kommune.

Undersøgelsen viser, at der generelt er en stor andel af borgere i Aabenraa Kommune, som er aktive i hjemmet, sammenlignet med landsgennemsnittet. Særligt de ældre og midaldrende betegner sig selv som aktive i hjemmet inden for husholdning, havearbejde og praktisk fysisk arbejde. På fritidsområdet er det gå- og vandreture, der hitter. 91 procent af kommunes voksne borgere, som har svaret på undersøgelsen, har praktiseret denne bevægelsesform de seneste 12 måneder.

Generelt har borgerne i Aabenraa Kommune en højere andel af aktive i fritiden inden for flere bevægelsesformer – såsom cykling, fitness, fysisk træning, aktiviteter i vand, løb, boldspil og gymnastik – holdt op imod sammenlignelige kommuner. Aabenraa Kommune følger også godt med i forhold til at være idræts- og motionsaktiv sammenlignet med tendensen på landsplan.

For at sætte ekstra fokus på bevægelsesvanerne i Aabenraa Kommune arbejdes der på genstartskampagnen ”Aabenraa bevæger sig – vi bevæger Aabenraa”, som skal synliggøre og sætte fokus på de mange gode tiltag i kultur- og fritidslivet.

- Kultur- og fritidslivet har siden foråret 2020 været udfordret af aflysninger, medlemstilbagegang og vigende tilslutning til arrangementer. Men nu, hvor retningslinjer og restriktioner har sluppet sit tag i samfundet, står lokale institutioner, klubber og foreninger igen klar med hold, aktiviteter, koncerter og events over hele kommunen – og de mangler dig som deltager og publikum, siger Lars Kristensen.

Genstartskampagnen skal være med til at sætte Aabenraa Kommune i bevægelse og huske borgerne på de mange gode bevægelsesvaner, som analysen er vidne på, borgerne har. Kampagnen er et samarbejde mellem Kultur og Fritid, Sund, DGI Sønderjylland og med ekstern økonomisk støtte fra Slots-og Kulturstyrelsen. En oversigt over genstartsarrangementer, hjælp til foreningslivet og mere information om kampagnen vil være at finde på aabenraa.dk/genstart i næste uge.

Fakta om undersøgelsen
Syddansk Universitet har med økonomisk støtte fra Nordea Fonden i perioden oktober til november 2020 gennemført den største kortlægning hidtil af danskernes bevægelsesvaner. Analyserne bygger på data fra spørgeskemaer udfyldt af mere end 163.000 danskere fra 15 år og op. Hver dansk kommune har fået særskilte analyser af bevægelsesvanerne i netop deres område.

Spørgeskemaundersøgelsen er en del af et større forsknings- og formidlingsprojekt med titlen Danmark i Bevægelse – motiver og muligheder, hvis formål er at ”opnå ny viden om og indsigt i voksnes bevægelsesvaner, og hvilken betydning motiver og muligheder har for de forskellige bevægelsesformer.”

Mere information om ’Danmark i Bevægelse’ og en samlet oversigt over resultater findes her: https://www.sdu.dk/da/forskning/danmark_i_bevaegelse

Kontakter

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Lars Kristensen, tlf.: 21 47 49 54; e-mail: lkri@aabenraa.dk

Kultur- og fritidschef, Mads Stendorf, tlf.: 22 61 82 01; e-mail: makha@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk

Billeder

Illustration: SDU/Danmark i Bevægelse
Illustration: SDU/Danmark i Bevægelse
Download

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum