Aabenraa Kommune

Borgermøder om tre nye solenergianlæg

Del

Vækstudvalget for Land og By indkalder til borgermøde om planerne om solenergianlæg nær Fogderup, Svejlund og Ravsted for at høre borgere og andre interesserede om deres idéer og forslag.

Som et led i at udvikle Aabenraa Kommune i en grønnere og mere bæredygtighed retning er der planer om tre nye solenergianlæg henholdsvis nord for Fogderup, ved Svejlund – vest for Hellevad – samt vest for Ravsted. Hvis de tre anlæg bliver en realitet, vil de dække i alt 535 hektar jord og kunne levere strøm svarende til cirka 114.000 husstande årlige forbrug.

I forbindelse med planlægningsarbejdet ønsker Vækstudvalget for Land og By at høre borgernes og andre interesseredes mening om de tre projekter. Der afholdes tre borgermøder.

Formålet med borgermøderne er således at få idéer og forslag til forhold, som kommunen bør behandle i forbindelse med udarbejdelse af forslag til kommuneplantillæg og lokalplan. Det kunne for eksempel være solenergianlæggenes indpasning i landskabet, muligheder for at forbedre naturindholdet, den økologiske mangfoldighed i projektområderne samt offentlighedens adgang hertil.

- Aabenraa Kommune har en ambitiøs målsætning om hurtigt at øge produktionen af vedvarende energi og på kort sigt blive CO2-neutrale, hvilket disse tre solenergianlæg kan være med til at indfri. Men samarbejde og borgerinddragelsen er helt afgørende for, at solenergianlæg af denne størrelse skal lykkes, så vi ser derfor frem til borgermøderne og den kommende høringsproces, siger Philip Tietje, der er formand for Aabenraa Kommunes Vækstudvalg for Land og By.

Der indkaldes til borgermøde til alle projekter følgende dage:

  • Borgermøde 21. juni klokken 16.30 i Hjordkær Hallen vedrørende solenergianlægget nord for Fogderup. Planområdet er cirka 118 hektar, heraf cirka 72,5 hektar solceller. Forventet effekt er på 72,5 MW, og anlægget forventes at kunne levere en strømproduktion svarende til cirka 19.000 husstandes årlige elforbrug.
  • Borgermøde 28. juni klokken 16.30 vedrørende solenergianlægget ved Svejlund, vest for Hellevad. Planområdet er cirka 320 hektar, heraf cirka 280 hektar solceller. Forventet effekt er 280 MW, og anlægget forventes at kunne levere en strømproduktion svarende til cirka 70.000 husstandes årlige elforbrug.
  • Borgermøde 28. juni klokken 19.00 vedrørende solenergianlægget vest for Ravsted. Planområdet er cirka 141 hektar, heraf cirka 110 hektar solceller. Forventet effekt er 100 MW, og anlægget forventes at kunne levere en strømproduktion svarende til cirka 25.000 husstandes årlige elforbrug.

Der kan læses mere om projektideerne på kommunens hjemmeside under aktuelle høringer i høringsperioden fra 15. juni til 27. juli 2021.

Kontakter

Formand for Vækstudvalget for Land og By, Philip Tietje, tlf.: 61 33 66 77; e-mail: pti@aabenraa.dk

Teamleder Plan & Udvikling, Lene Nebel, tlf.: 73 76 70 50; e-mail: lne@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum