Erhvervsministeriet

Borgermøder i Østerild og Høvsøre om testcenter for vindmøller

Del

Erhvervsminister Brian Mikkelsen og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen inviterer til to borgermøder om udvidelsen af testcentret for prototypevindmøller ved henholdsvis Østerild og Høvsøre lørdag den 8. april.

Der er behov for fortsat udvikling af fremtidens nye vindmøller. Derfor skal der skabes gode vilkår for forskning, udvikling og demonstration af forskellige vindmølletyper, så de er konkurrencedygtige og lever op til krav om drift, funktionalitet, sikkerhed m.m.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen inviterer til to borgermøder om udvidelsen af testcentret for prototypevindmøller ved henholdsvis Østerild og Høvsøre.

På møderne vil ministrene orientere om planerne for udvidelsen, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål og komme med input til den videre idéproces om udvidelsen.

Borgere og pressen er velkomne på møderne. 

Arrangementerne foregår lørdag d. 8/4:

kl. 11.00 – 13.00 i Østerild, Østerild Multicenter, Vesterbyvej 1, 7700 Thisted
Kl. 14.30 – 16.30 i Høvsøre i Bøvling Forsamlingshus, Havrevænget 2, 7650 Bøvlingbjerg

Erhvervsstyrelsen igangsætter nu udarbejdelse af VVM-undersøgelser (Vurdering af Virkning på Miljøet) og habitatkonsekvensvurdering for udvidelsen af de to testcentre.

Første trin i processen er at indkalde idéer og forslag fra alle interesserede til projektet herunder om, hvilke miljøforhold der er vigtige at undersøge i forbindelse med udarbejdelsen af VVM- redegørelsen. Læs mere om dette og dine muligheder for at blive hørt i idéoplægget:

Læs mere om borgermødet og idéoplæg.

Pressekontakt: Pressechef René Gyldensten, Erhvervsministeriet, 91 33 70 15.

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Regeringen styrker arbejdet med at fjerne erhvervslivets byrder21.3.2018 12:49pressemeddelelse

Regeringen har en ambitiøs målsætning om at lette erhvervslivets byrder med 4 mia. kr. i perioden 2015-2020 og yderligere 2 mia. kr. frem mod 2025. Det skal bidrage til at gøre det endnu lettere at drive virksomhed i Danmark. Regeringen vil derfor, inden udgangen af 2018, fremlægge en konkret plan for, hvordan målsætningen nås. Til at understøtte dette formål, nedsætter regeringen et ministerudvalg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum