Furesø Kommune

Borgermøde om planerne for området ved den gamle SPAR-købmand

Del

Mandag den 9. september kan borgere høre og stille spørgsmål til de seneste informationer om den lokalplan og tillæg til kommuneplan for Farum Hovedgade 46-50A, der er i høring frem til den 20. september. Bygherre præsenterer reviderede facadetegninger på dialogmødet.

Projektet giver et løft til området ved den gamle SPAR-købmand mellem Gammelgårdsvej og Farum Hovedgade.

Der har været tre velbesøgte borgermøder med generel stor opbakning til projektet. Dialoggruppen for Farum Hovedgade er blevet udvidet med borgere med særlig interesse i projektet, og så har kommunens særlige arkitekturudvalg vurderet projektet.

Igennem hele forløbet har der været særligt fokus på arkitekturen og på at skabe gode byrum, der vil fremme bylivet.

Bygherre har forbedret projektet

Affødt af anbefalinger og forslag fra borgere, den udvidede dialoggruppe og arkitektudvalget, har bygherre i dialog med forvaltningen og politikerne arbejdet videre med projektet.

Byrådet besluttede derfor, at visse bestemmelser skulle tilrettes forud for offentliggørelsen af lokalplanforslaget, så tilretningen af projektets facadetegninger er mulig. Med afsæt heri er bygherre nu klar til at præsentere reviderede facadetegninger på dialogmødet.

Lokalplanforslaget giver mulighed for at opføre en ny dagligvarebutik med vareindlevering fra Gammelgårdsvej og en ny etagebebyggelse i op til 3 etager. I etagebebyggelsens stueetage kan der fx etableres butikker, café/restaurant, servicefunktioner og lignende. På de øvrige etager kan der indrettes boliger. Foran bebyggelserne planlægges et samlet areal til bl.a. ophold og parkering. Lokalplanforslaget forventes at skulle behandles endelig af Udvalg for by og bolig, økonomiudvalget og byrådet i oktober.

Fakta og tid og sted:

  • 'Forslag til Lokalplan 142 for boliger og butikker på Farum Hovedgade 46-50A' og 'Forslag til tillæg 5 til Kommuneplan 2017' er i høring frem til 20. september 2019.
  • Mandag den 9. september er der dialogmøde kl. 18.30-20.30 i Multisalen på Furesø Rådhus, Stiager 2 i Værløse.
  • På dialogmødet vil forvaltningen præsentere planforslag og de aktuelle projektforslag. Der vil være lejlighed til at stille spørgsmål og debattere forslagene.
  • Frem til den 20. september kan planforslagene også ses på Furesøs biblioteker og på furesoe.dk/hoeringer. Høringssvar skal sendes til Center for By og Miljø via Digital Post, som e-mail til bme@furesoe.dk eller med post til Stiager 2. Høringssvar skal mærkes 19/9494.

Kontakter

Centerchef for By og Miljø Ellen Hvidt Thelle tlf. 7216 5780.

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum