Lolland Kommune

Borgermøde om forslag til ny spildevandsplan

Del

Byrådet i Lolland Kommune har den 30. marts vedtaget ”Forslag til Spildevandsplan 2017-27”, og forslaget er nu i høring indtil den 26. maj 2017. Alle er velkomne til at deltage i et borgermøde om forslaget den 2. maj kl. 18.30-20.00 i Højrebyhallen, Bøgevej 4, 4920 Søllested.

Lolland Kommune har i samarbejde med Lolland Spildevand A/S udarbejdet et forslag til en ny spildevandsplan for perioden 2017-2027. Spildevandsplanen giver borgere og virksomheder mulighed for dels at få et generelt overblik over den nuværende situation, dels at få information om de kommende planer for spildevandshåndtering i Lolland Kommune. 

Forslaget til en ny spildevandsplan er digital og ligger på www.lolland.dk/spildevandsplan. Har du kommentarer til forslaget, skal du indsende dem senest 26. maj 2017. Det gør du ved at klikke på feltet ”Din kommentar”, der er øverst på alle siderne i den digitale plan, eller ved at sende en mail til TMM@lolland.dk.

Borgermøde 2. maj
På et borgermøde den 2. maj kl. 18.30-20.00 i Højrebyhallen i Søllested byder formand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget Henrik Høegh velkommen til alle, der gerne vil høre mere om forslaget til en ny spildevandsplan. Teknik og Miljømyndigheden præsenterer forslaget, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål. Der bydes på en øl eller vand under mødet.

Af praktiske hensyn er det nødvendigt at tilmelde sig senest den 25. april på kommunens hjemmeside: www.lolland.dk/spildevandsplan_borgermoede

Nyheder i forslag til spildevandsplan
I forslaget til den nye spildevandsplan er der foretaget en del ændringer i forhold til, hvilke ejendomme der skal separatkloakeres. En del separatkloakeringer i landsbyerne udgår, mens der er udpeget ejendomme til separatkloakering i Rødby og Branderslev.

I det åbne land er der nu kun ca. 2750 ejendomme, der er omfattet af vandplanens krav om forbedret spildevandsrensning. Det er en væsentlig reduktion i forhold til tidligere, hvor der var 4.500 ejendomme i områder med renseklasser.

Rensning eller kloakering på de enkelte ejendomme bliver dog først gennemført efter en konkret vurdering af de enkelte ejendommes værdi, vandforbrug, afløbsforhold mm. Ubeboede eller ubenyttede ejendomme og ejendomme med lav ejendomsværdi eller lavt vandforbrug vil derfor ikke blive pålagt kloakering eller lokal rensning. Det skønnes, at omkring halvdelen af de 2750 ejendomme vil blive omfattet af de nævnte undtagelser.

Forslag til en spildevandsplan for perioden 2017-2017 fastsætter:

  • hvilke renseanlæg, der skal nedlægges, og hvilke der skal udvides, så spildevandsrensningen kan centraliseres på 6 store renseanlæg,

  • hvilke, ca. 2.300 ejendomme, der i dag er fælleskloakerede, der skal foretage separatkloakering, så spildevand og regnvand kan afledes separat til offentlige spildevands- og regnvandsledninger,

  • hvilke ejendomme, der i dag ikke er kloakerede, der evt. skal kloakeres så spildevandet kan afledes til offentlige spildevandsledninger,

  • hvilke ejendomme, der evt. skal gennemføre forbedret rensning af spildevandet på egen grund.

Kontakter

Henrik HøeghFormand for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget

30 12 39 72

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

10 millioner vindmøllekroner på vej til græsrødder og foreninger i Lolland Kommune9.3.2018 05:00pressemeddelelse

Næsten 10 millioner kr. Så mange penge er på vej til 33 lokale projekter i Lolland Kommune. Pengene gives i støtte fra vindmøllepuljen ”Den grønne ordning” til lokale projekter, hvis ansøgninger i første omgang blev behandlet af Lolland Kommune sidste år. Nu har projekterne fået ”Energinets” blå stempel. Energinet administrerer ordningen på statens vegne, som nu betyder, at der helt præcis er 9.746.619 kr. på vej til græsrødder og foreninger i Lolland Kommune.

Lolland Kommune bygger en af de bedste broer til fagligt stærke elever28.2.2018 05:00pressemeddelelse

Fra alle sider lyder opfordringen i årene her, at flere unge skal tage en ungdomsuddannelse. Og flere unge skal også helst tage ungdomsuddannelser, der er målrettet produktionsdanmark. For det er her, de store muligheder er, og det er den sikre investering for både de unge og for samfundet. De to ting har man i Lolland Kommune slået sammen i ”Science Camp”, som er et samarbejde mellem grundskoler, CELF og Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) på Lolland. Det konkluderer Tænketanken DEA efter at have set på brobygningsforløbene herhjemme, overgangen fra grunduddannelsen til ungdomsuddannelsen. Her fremhæves Science Camp som et af landets bedste forløb.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum