Egedal KommuneEgedal Kommune

Borgermøde om budget 2023 – kom og giv dine input til Byrådet

Del

I dag sendes Egedal Kommunes budgetforslag for 2023-26 i offentlig høring. Høringsfristen er fredag den 9. september kl. 12.00. Torsdag den 1. september er alle kommunens borgere inviteret til dialogmøde om budgettet.

Fredag eftermiddag mødtes Byrådet i Egedal til budgetseminar. Her blev budgetforslaget for 2023 drøftet, og dermed det økonomiske afsæt for de kommende budgetforhandlinger.

Startpunktet for budgetforhandlingerne er en ubalance i økonomien på 20 mio. kr. Udgifterne er kort sagt for store i forhold til indtægterne. Det skyldes den økonomiaftale, som Regeringen og KL indgik før sommerferien, som vil medføre besparelser i hele landet.

Egedal Kommune er en kommune i udvikling, og særligt antallet af vuggestue- og børnehavebørn er stigende, ligesom også antallet af ældre med plejebehov er voksende. Derfor løftes budgettet til børne- og ældreområdet med i alt 30 mio. kr. for at fastholde serviceniveauet. Økonomiaftalen mellem Regeringen og KL kompenserer imidlertid kun Egedal med knap 10 mio. kr. – og resten skal derfor findes andre steder i økonomien.

”Vi har grundlæggende en sund økonomi her i Egedal, og i forhold til mange andre kommuner står vi et godt sted. Men vi kigger også ind i en situation, hvor udgifterne er større end indtægterne, hvis ikke vi gør noget. Vi er derfor desværre nødt til at kigge på reduktioner og serviceforringelser, så vi får pengene til at række”, siger borgmester Vicky Holst Rasmussen.

Videre kan borgmesteren bekræfte, at det grundlæggende arbejde for holdbare ændringer er sat i gang:

”Administrationen har lavet en lang liste med muligheder for en reduktion af udgifter. Der er lavet forslag for mere, end vi behøver at finde. Og jeg håber, at vi på den baggrund kan få en god dialog med borgere og politikere imellem, så vi på den måde får prioriteret bedst muligt”.

Kom til borgermøde og få indflydelse på budgettet

Byrådet inviterer på den baggrund alle interesserede borgere til debat om budgettet. Borgermødet om budgettet holdes den 1. september kl. 18-21 på rådhuset.

Der er ikke tilmelding, man skal bare møde op til mødet, som starter med et let måltid og mulighed for uformel snak med politikerne. Herefter orienteres der om den økonomiske situation i kommunen og om de aktuelle budgetforslag. Der bliver efterfølgende mulighed for at deltage i to debatrunder af eget valg, som vedrører de store udgiftsområder i kommunens budget. Debatrunderne styres af udvalgsformændene. Der vil også være mulighed for at høre den indledende orientering om den økonomiske situation via streaming på kommunens hjemmeside.

Budgetforslag og høringsfrist

Kommunens budgetkatalog med prioriteringsforslag er i dag sendt i høring og tilgængelig på kommunens hjemmeside her: www.egedalkommune.dk/budgetforslag-2023-2026

Sidste frist for høringssvar til budgetforslagene er den 9. september kl. 12.00

Yderligere information

Kontakt borgmester Vicky Holst Rasmussen, tlf. 7259 6101 eller e-mail: vicky.holst.rasmussen@egekom.dk

Kontakt kommunaldirektør Christine Brochdorf, tlf. 7259 6100 eller e-mail: Christine.Brochdorf@egekom.dk

Nøgleord

Kontakter

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum