Næstved Kommune

Borgermøde: hvordan får vi flere til at bosætte sig i landområderne?

Del

Hvordan kan vi få endnu flere medborgere til at bosætte sig i Næstved Kommunes skønne landområder? Og hvordan kan vi fastholde dem, der allerede bor her? Uanset om du har gode ideer og forslag til ovenstående spørgsmål, eller bare vil være med på en lytter, er du meget velkommen, når Landdistriktsudvalget I Næstved Kommune inviterer til borgermøde den 24. august i Centergården i Hyllinge.

Næstved Kommune har netop vedtaget en ny bosætningsstrategi, og den skal nu ud og leve – derfor har vi brug for jeres hjælp til at omsætte strategien til konkrete handlinger, som skal tiltrække endnu flere borgere til vores kommune.

- Vi har i Landdistriktsudvalget glædet os meget til at få muligheden for at spille ind med konkrete ideer til udmøntningen af den kommende bosætningsstrategi. Bosætningsstrategien er for hele Næstved Kommune, men vi vil gerne være med til at sikre, at der også kommer et særligt fokus på, hvordan man kan styrke bosætningen i landområderne. Vi håber derfor, at mange vil deltage på borgermødet og hjælpe os med at udarbejde kvalificerede indsatser, som vi kan viderebringe til Økonomiudvalget, fortæller formand for Landdistriktsudvalget, Thor Temte.

Hvis du vil være med til at sætte dit præg på den kommende bosætningsstrategi, skal du sætte et kryds i kalenderen mandag den 24. august kl. 17.00-20.00. Borgermødet kommer til at foregå i Centergården i Hyllinge.

Inspiration fra Sorø og spændende workshop
Sorø Kommune har i flere år arbejdet meget aktivt med bosætning og tiltrækning af nye medborgere i landområderne, de kommer derfor og holder et inspirationsoplæg på aftenen.
Derudover vil I få præsenteret resultaterne af Næstved Kommunes egen bosætningsanalyse, som kaster lys over forskellige flyttemønstre både inden- og udenfor kommunegrænsen efterfulgt af en workshop, hvor I har mulighed for at udtænke og kvalificere jeres gode ideer, sammen med andre engagerede medborgere.

Den videre proces
Efter borgermødet vil Landdistriktsudvalget samle op på alle forslag til indsatser og udvælge, hvilke der skal sendes videre til Økonomiudvalget, som skal behandle bosætningsstrategien og dertilhørende handleplan i oktober.

Kontakter

Thor Temte, formand for Landdistriktsudvalget, tlf 2545 0563, mail: thort@naestved.dk
Birgitte Gussenhoven Eriksen, centerchef for Center for Politik og Udvikling, tlf. 2331 6611, mail: bgeri@naestved.dk

Billeder

Information om Næstved Kommune

Næstved Kommune
Næstved Kommune
Rådmandshaven 20
4700 Næstved

https://www.naestved.dk/

Følg pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Næstved er med i fælles udviklingsplan for turisme på Sjælland og øerne31.8.2020 14:46:06 CESTPressemeddelelse

I dag er en fælles udviklingsplan for Sjælland og øerne blevet offentliggjort. Næstved Kommune er en af de aktive parter i udviklingsarbejdet, som skal trække flere turister til Sjælland og øerne. Ambitionen er at øge turismeomsætningen med 2 mia. kr. frem mod 2025. Præsentationen fandt sted i de helt nye rammer på Holmegaard Værk, som netop er en stor turistdestination i Næstved Kommune.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum