Furesø Kommune

Borgere rådgiver om trafiksikkerhed og fremkommelighed

Del

Der var gode erfaringer med at lade borgerne rådgive det politiske udvalg om støjproblemerne i Furesø. Nu inviterer et nyt udvalg om trafiksikkerhed og fremkommelighed til borgermøde.

Hvad er udfordringerne og mulighederne med trafiksikkerhed og fremkommelighed i Furesø? Det ved de mennesker, der hver dag bevæger sig ud i trafikken, bedre end  andre.

Derfor går det nye rådgivende udvalg om trafiksikkerhed og fremkommelighed nu i gang med at indhente borgernes og de erhvervsdrivendes oplevelser af trafiksituationen her i Furesø.

Borgermøde

Tirsdag den 22. oktober inviteres alle til et borgermøde kl. 18-20. Eller man man allerede nu give sit besyv med via kommunens hjemmeside, furesoe.dk.

”Jo flere, der involverer sig i debatten, jo bedre grundlag får vi for at skabe forbedringer for såvel de bløde som de hårde trafikanter. Derfor har vi i trafikudvalget valgt at give alle borgere mulighed for at bidrage til, hvordan vi sammen skaber de bedste løsninger i forhold til fremkommelighed, mobilitet og trafiksikkerhed”, fortæller Ole Holleufer (I), formand for det rådgivende §17,stk. 4-udvalg om trafiksikkerhed og fremkommelighed.

Anbefalinger gives videre til politikere

Formålet med udvalget er at samle anbefalinger, som kan gives videre til politikerne i Furesø Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling, og som kan omsættes til konkrete initiativer til gavn for trafiksikkerhed og fremkommelighed i Furesø.

”Idérigdommen blandt borgerne og de erhvervsdrivende i det rådgivende udvalg er virkelig enorm, og der er en stor vilje til at komme med anbefalinger, der dækker hele kommunen og virkelig tilskynder til bedre fremkommelighed, grøn omstilling i transporten og øget sikkerhed. Derfor bliver det spændende at se, hvordan borgerne griber muligheden for at tænke med, siger Preben Sandberg Pettersson (A), næstformand i det rådgivende udvalg og medlem af Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling.

De fire foreløbige anbefalinger er:

  • at trafik- og byplanlægning bidrager til at forbedre trafiksikkerhed og fremkommelighed, hvor borgerne færdes.
  • at kommunen oplyser og understøtter borgerne og trafikanterne i at færdes sikkert i trafikken og vælge alternative, grønne transportformer.
  • at kommunen indretter stier og veje, så der sker færrest mulige ulykker, og så de sikrer en effektiv afvikling af trafikken.
  • at det skal være attraktivt for forældre at lade deres børn selv transportere sig til skole og til fritidsaktiviteter.

Læs mere på Furesøs hjemmeside

Det rådgivende udvalg har i de forgangene måneder holdt en række møder. På kommunes hjemmeside kan du læse mere om de temaer, undersøgelser og debatindlæg, der har dannet grundlag for debatten i det rådgivende udvalg.
Her kan du også bidrage med dine ideer via Citizenlab-platformen, der er et værktøj udviklet netop til idégenerering og borgerinddragelse.

Efter borgermødet 22. oktober på Furesø Rådhus samles alle input, og anbefalingerne vil indgå som grundlag for den kommende trafikplan for Furesø Kommune.

Du kan læse mere om det rådgivende udvalg og følge udvalgets arbejde på furesoe.dk/fremkommelighed. Her kan man også selv bidrage ved at ”starte en idé” eller kommentere på andre furesøborgeres opslag.

Tid og sted:

Den 22. oktober kl. 18-20 i Multisalen på Furesø Rådhus.

Fotograf: Niels Plum

Kontakter

• Ole Holleufer (I), formand for det rådgivende §17,stk. 4-udvalg om trafiksikkerhed og fremkommelighed. tlf.: 2067 3261
• Preben Sandberg Pettersson (A), næstformand i det rådgivende udvalg og medlem af UNMG, tlf.: 7216 5007

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum