Niras A/S

Borgere i Kærby skal indsamle data om højtstående grundvand

Del

Overvågning af grund- og regnvand i Kærby, Nordjylland, skal bidrage til øget viden om højtstående grundvand. Data fra området skal indsamles i et tæt samarbejde med de lokale beboere i og omkring Østerådalen.

Østerådalen i Kærby.
Østerådalen i Kærby.

Syd for Limfjorden i et område med ligusterhække og børnevenlige villaveje kæmper beboere mod et stigende problem, som bogstaveligt talt lurer under jordoverfladen. Her giver et højtstående grundvandsniveau oversvømmede græsplæner og fugtige kældre til stor bekymring og irritation for borgerne i og omkring Østerådalen ved Kærby.

Et nyt projektsamarbejde mellem Aalborg Forsyning, Aalborg Kommune, Aalborg Universitet, NIRAS og borgerne i Kærby skal bidrage til en øget forståelse af samspillet mellem regnvand, grundvand, vandløb og afløbssystemer i området. Det skal give overblik og bidrage med ny viden om det højtstående grundvandsniveau ved Østerådalen.

Borgerinddragelse og databaseret viden

Borgerne i Kærby skal hjælpe til med at aflæse og indsende data (online) om det daglige vandniveau over en treårig periode. Derfor er der installeret en række nye målestationer og målepæle ved Østerådalen. Derudover er der installeret en række sensorer, som skal kortlægge grundvandsniveauet frem mod 2022.

De nye data skal medvirke til at beregne scenarier og undersøge vandets rejse. Derudover skal de nye data give viden om hvilke tekniske løsninger, der potentielt kan modvirke det stigende grundvand.

Sådan går borgerinddragelse og data hånd i hånd og medvirker til at give nye indsigter.

Læs hele pressemeddelelsen på niras.dk her.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Østerådalen i Kærby.
Østerådalen i Kærby.
Download

Links

Information om Niras A/S

Niras A/S
Niras A/S
Sortemosevej 19
3450 Allerød

+45 4810 4200https://www.niras.dk

NIRAS er blandt Skandinaviens førende, rådgivende ingeniørvirksomheder.

Med et bredt felt af ekspertiser inden for procesanlæg, industri og byggeri over energi, miljø, vand & forsyning til infrastruktur, udviklingsbistand og byplanlægning bidrager NIRAS til løsninger på en lang række af de største samfundsudfordringer.

Læs mere om NIRAS her.

Følg pressemeddelelser fra Niras A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Niras A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum