Billund Kommune

Borgere får mere tryghed og selvbestemmelse i hjemmeplejen

Del
Hjemmehjælpsmodtagere i Billund Kommune kan se frem til mere tryghed og større indflydelse på den hjælp, de modtager. Det sker, når kommunen sætter gang i et nyt tiltag med mindre teams af medarbejdere og større frihed til at hjælpe på den måde, der giver bedst mening for borgeren.
Hjemmehjælpsmodtagere får mere tryghed og selvbestemmelse. Foto: Billund Kommune
Hjemmehjælpsmodtagere får mere tryghed og selvbestemmelse. Foto: Billund Kommune

En bedre service og en mere tryg oplevelse hos borgeren.

Det er formålet med en ny tilgang til hjemmehjælp, som Billund Kommune sætter i søen.

Tiltaget, som bliver kaldt ”samstyrende teams”, indebærer, at der kommer færre forskellige medarbejdere i borgerens hjem. Det skal give større tryghed, fordi borgeren ikke behøver forholde sig til så mange mennesker, der heller ikke helt kender borgerne, deres hjem og deres udfordringer.

Tanken er også, at tilgangen kan give mere tid til hjælp, fordi medarbejderne ikke skal sætte sig ind i så mange forskellige borgeres situation, hver gang de kommer ud til dem. Endelig bliver der også mindre kontrol med, hvad tiden hos borgeren bruges på.

”Vi håber, at det nye tiltag kan være med til at give borgerne en bedre oplevelse med hjemmehjælpen og få dem til at føle sig mere trygge og bedre hjulpet, fordi de ikke skal forholde sig til så mange mennesker og får mere indflydelse på hjælpen,” siger Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup, formand for Voksenudvalget.

Medarbejderne besøger borgere i et afgrænset område

Det nye i tiltaget er, at det er en mindre gruppe på de samme 10-12 medarbejdere, der yder hjemmehjælp for borgere i et afgrænset geografisk område. Dermed er det altid den samme gruppe af pædagoger, SOSU-personale, sygeplejersker og terapeuter, der kommer hos den samme gruppe af borgere.

Borgerne vil derfor i højere grad kunne genkende de medarbejdere, der kommer i deres hjem. Derudover indebærer det nye tiltag også, at der skal være større frihed til, at borgerne selv kan være med til at beslutte, hvad det giver mening for dem at få hjælp til på hvilke tidspunkter.

”Tanken er, at hjælpen i højere grad bliver tilpasset, hvad borgeren kan og ønsker hjælp til, i stedet for hvad der står i en standard, at de kan få hjælp til,” siger Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup, formand for Voksenudvalget.

Det første team skal få erfaringer

Det første team startede i september, og teamet får også til opgave at teste opbygningen af et team. Det betyder, at det i første omgang er en gruppe på ca. 60 borgere i Grindsted Midt omkring Mejerigården, der får glæde af det nye tiltag. På længere sigt skal der oprettes flere teams i resten af kommunen.

Der er lagt op til, at der ikke er nogen, der har svarene på forhånd, og udviklingen af hjemmehjælpen skal ske i et samarbejde mellem medarbejdere, borgere og et borgerpanel. Borgerpanelet skal bestå af borgere og pårørende, som skal være med til at trykprøve og udvikle idéer til, hvordan det nye tiltag kan fungere. Ønsker man at blive en del af borgerpanelet og få indflydelse på, hvordan hjemmeplejen skal fungere i fremtiden, kan man kontakte projektleder Joan Egemose Hansen på 21 45 38 19.

Kontakter

Andreas BjerrePresse- og brandingchef

Direkte: 79 72 72 09
Mobil: 24 92 86 79

abj@billund.dk

Billeder

Hjemmehjælpsmodtagere får mere tryghed og selvbestemmelse. Foto: Billund Kommune
Hjemmehjælpsmodtagere får mere tryghed og selvbestemmelse. Foto: Billund Kommune
Download

Information om Billund Kommune

Billund Kommune
Billund Kommune
Jorden Rundt 1
7200 Grindsted

79 72 72 00https://billund.dk/

Børnenes Hovedstad, en del af Trekantområdet, en af Danmarks bedste erhvervskommuner.

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

Elever fra 8. klasse afprøver SOSU-faget på plejehjem19.4.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Billund Kommunes 8. klasses elever får under et brobygningsforløb mulighed for at afprøve en ungdomsuddannelse, som de gerne vil vide lidt mere om. I alt 46 elever valgte i år at stifte bekendtskab med Social- og Sundhedsuddannelsen, hvor de foruden et besøg på skolen også var i praktik på en af kommunens institutioner. Og ifølge lederen af Fynsgade Plejehjem var det en fornøjelse, da de fik besøg af to nysgerrige elever.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye