Gladsaxe Kommune

Borgere, civilsamfund og politikere udvikler ældreområdet i Gladsaxe sammen

Del

Der skal nedsættes et nyt hurtigarbejdende opgaveudvalg på ældreområdet. Det har Gladsaxe Byråd netop besluttet på byrådsmødet 28. april.

Opgaveudvalget skal i løbet af det næste halve år udarbejde et katalog med anbefalinger til, hvordan kvaliteten på pleje- og demensboligområdet og i hjemmeplejen kan fastholdes og udvikles.

Opgaveudvalget er sammensat af 12 kompetencepersoner og fem politikere. Kompetencepersonerne er udpeget bredt blandt kommunens borgere, pårørende og lokale repræsentanter for interesseorganisationerne.

- Jeg ser meget frem til at mødes med de forskellige medlemmer i opgaveudvalget og få indsamlet nye ideer og inspiration til, hvordan vi giver vores allermest sårbare borgere den bedste pleje og omsorg i den tid, der for mange er den sidste i deres liv, siger formand for Sundheds- og Rehabiliteringsudvalget Dorthe Wichmand Müller.

På forkant med nye behov på ældreområdet
Opgaveudvalget skal opstille anbefalinger inden for nogle udvalgte temaer. Der vil blandt andet være fokus på arbejdskultur, samarbejdet med familie og netværk og behov hos borgere med kognitive udfordringer.

- Borgere og pårørende på ældreområdet i Gladsaxe skal mødes af en tilgang præget af dialog, respekt og faglighed, og vi har i kommunen allerede mange dygtige medarbejdere og kompetente ledere. Det demografiske landskab er imidlertid under forandring i Danmark. Vi lever længere og der bliver stadig flere borgere med kroniske og komplekse sygdomme. Vi skal derfor hele tiden udvikle os, så vi kan imødekomme de nye behov. Det er noget alle os politikere i Gladsaxe byråd er meget optaget af, siger Trine Græse, der formand for det nye opgaveudvalg.

Opgaveudvalget holder sit første møde den 19. maj. Møderne afholdes derefter fem gange frem til oktober 2021. Det færdige katalog skal efter planen præsenteres på byrådsmøde i december 2021.

Kontakter

Borgmester Trine Græse via Kommunikationschef Ulla Baden, mobil: 22 76 56 22 eller mail: ulla.baden@gladsaxe.dk

Formand for Sundheds- og Rehabiliteringsudvalget Dorthe Wichmand Müller, telefon: 28 83 97 96

Billeder

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum