Egedal Kommune

Borgere anbefaler Egedal

Del

Egedal rykker frem til en 19. plads over kommuner som borgerne, vil anbefale andre at flytte til. Det er et kæmpe hop på hele 53 pladser. Det viser en ny EPSI-rating der måler borgernes tilfredshed med kommunen, og om borgerne vil anbefale andre at flytte dertil.

Hvor tilfreds er du egentlig med din kommune og er du ovenikøbet så tilfreds med kommunen, at du ville anbefale andre at flytte ind i din kommune? Ja siger de i Egedal.

Hvad angår borgernes anbefaling af kommunen er Egedal i den nyeste EPSI-Rating for 2021, steget med knap 8 pct., det betyder at kommunen er gået fra en 72 plads til en plads som nummer 19. Man er gået fra at ligge 6,3 pct. under landsgennemsnittet til nu at ligge 6 pct. over landsgennemsnittet. Tallene får borgmesteren til at glæde sig.

- Det er god læsning og jeg er glad for at borgerne anbefaler os og vælger os til. Det kan vi jo både se på antallet af nye borgere og på hussalget. En hel almindelig familie kan stadig købe et hus til en pris der er til at betale, midt i en dejlig natur og tæt på hovedstaden. Der findes næppe en bedre reklame, end når kommunens egne borgere anbefaler andre at komme her til, det er jeg da taknemmelig for, siger borgmester Vicky Holst Rasmussen.

Selv om borgmesteren er tilfreds med kommunens formkurve, slår hun fast, at der stadig er meget at gøre, for at borgerne kan være tilfredse.

- Vi har også nogle udfordringer, som vi skal blive ved med at handle på. Blandt andet har vores foreninger ikke har været tilfredse med det kommunen har kunne tilbyde. Det er vi nu ved at se på. Desuden husker alle nok at der manglede 29 millioner korner til de handicappede, som vi nu er har lavet en handleplan for. Så jo - jeg glæder mig når det går godt, men vi skal hele tiden være i stand til at se på hvordan vi kan forbedre dialogen med borgerne og sørge får de får den service de har fortjent, siger Egedals borgmester.

Egedal Kommune har dog været inde i en positiv stime med målrettede tiltag, der skal gøre kommunen mere attraktiv og gerne tiltrække nye borgere til kommunen. Blandt andet var Egedal sidste år ”Årets Højdespringer” i Dansk Industris måling over kommunernes erhvervsvenlighed. Kommunens tandpleje blev indstillet til årets Innovationspris for sit arbejde med at skabe Danmarks mest fleksible arbejdsplads til gavn for borgerne. Desuden var kommunen i 2021 også nomineret til Byplansprisen for at bygge en helt ny bydel og den tidligere borgmester nomineredes ligeledes til årets arkitekturpris.

Tilfredshed med kommunens service

Der er en positiv oplevelse af Egedal der i disse år også har vækst i antallet af nye borgere, hvilket bekræftes af, at hussalget er et af de hurtigste i landet.

Det er dog ikke kun borgernes anbefaling af kommunen der er steget. Også tilfredsheden med kommunens service er stigende. Det viser den nye EPSI-rating også. Således har Egedal haft en stigning på 2,1 pct. og er gået fra en plads som nummer 59 til en plads som nummer 38. Kommunen er gået fra at 1,7 pct. under landsgennemsnittet til nu at ligge 0,7 pct. over landsgennemsnittet. Her måler man på eksempelvis trafik, erhverv, affald, borgerservice, ældreforhold, sundhed og trivsel osv.

- Det er her vi måles direkte på det vi leverer til de borgere der allerede bor i Egedal. Det er jo i virkeligheden både servicen, men også den velfærd vi tilbyder til vores borgere, og hvordan kommunen behandler borgernes bekymringer og møder folk i øjenhøjde. Det er noget som hele byrådet har andel i og som vi alle kan spejle os i. Det er også det vi i sidste ende bør måles på, siger borgmester, Vicky Holst Rasmussen.

Borgernes anbefaling af kommunen

2021 - Egedal: 86,0 pct. (Nr. 19 ud af 78 kommuner) Landsgns.: 80,0 pct.

2020 - Egedal: 78,4 pct. (Nr. 72 ud af 88 kommuner) Landsgns.: 84,7 pct.

2019 - Egedal: 29,0 pct. (nr. 62 ud af 62 kommuner)

Borgernes tilfredshed med kommunens service

2021 - Egedal: 65,4 pct. (38 ud af 78 kommuner). Landsgns. 64,7

2020 - Egedal: 63,3 pct. (59 ud af 88 kommuner). Landsgns. 65,0.

2019 - Egedal: 52,8 pct. (58 ud af 62 kommuner)

Om EPSI Rating

EPSI Rating indsamler, analyserer og formidler informationer om kunders forventninger, opfattet kvalitet og vurdering af varer og tjenesteydelser. Informationen er vigtig for virksomheder, for branchen og for samfundet.

EPSI Rating Danmark er en del af af EEPSI Rating Group, der udfører uafhængige og regelmæssige målinger af kundetilfredshed i forskellige brancher i de nordiske lande og i flere andre europæiske lande. Danmark har gennemført disse målinger siden 1999.

Kontakter

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum