Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Borgerdialog om Lynetteholm skydes i gang

Del

Københavns Kommune inviterer til borgerdialog om Lynetteholm, hvor københavnerne kan komme med input og idéer til den videre udvikling af den nye bydel.

Visualisering udviklet af COWI, Arkitema og Tredje Natur
Visualisering udviklet af COWI, Arkitema og Tredje Natur

Hvad er vigtigt for dig, når Lynetteholm skal udvikles med alt fra boliger og grønne områder til cykelstier? Og hvad mener du, vi kan lære af de seneste 20 års byudvikling i København, når Lynetteholm skal udvikles?

Københavnerne skal inddrages, når Lynetteholm skal udvikles. Derfor skyder Københavns Kommune en ny borgerdialog i gang, der har til formål at samle idéer og input gennem en række aktiviteter og events. Tanker og tilbagemeldinger fra dialogen med københavnerne samles herefter i en grønbog, som bliver lagt frem til politisk drøftelse i Borgerrepræsentationen.

”Lynetteholm er et stort projekt. Derfor har der også helt forståeligt været meget diskussion om projektet. Vi skal udvikle byen sammen, og jeg mener, at der er behov for, at vi genstarter samtalen om Lynetteholm med et langt større fokus på borgerinddragelse og dialog. Det skylder vi hinanden. Derfor skyder Københavns Kommune nu en borgerdialog i gang, hvor vi tager rundt i alle bydelene for at få input og idéer til, hvordan den nye bydel skal indrettes,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) og fortsætter:

”Jeg mener, at Lynetteholm grundlæggende er et godt projekt. København og hovedstadsområdet skal stormflodssikres, og det eneste, der i dag stiger hurtigere end vandet i havet, er boligpriserne i byen. Jeg håber, at rigtig mange københavnere har lyst til at deltage i samtalen og bidrage til den videre udvikling af en fælles, grøn og bæredygtig ny bydel i København.”

Startskuddet til borgerdialogen går den 15. september 2022, hvor du kan deltage i Åbent Værksted om Lynetteholm. Herefter har du gennem en række aktiviteter mulighed for at give din mening og input til kende ved pop-up-dialog og events rundt i alle Københavns 12 bydele. Det vil være alt fra middagsarrangementer i folkekøkkener rundt i byen, hvor du får mulighed for at diskutere projektet med din sidemand, pop-up-dialog på gadeplan, online spørgeskemaundersøgelse til inddragelse af skoleklasser.

Kom til Åbent Værksted den 15. september og borgermøde den 29. september

Åbent Værksted er et åbent hus-arrangement, hvor københavnere i alle aldre kan give deres input og idéer videre og få mulighed for at stille spørgsmål til fageksperter fra Københavns Kommune, By & Havn, Metroselskabet og Sund & Bælt. Der vil være visionsværksted for børn og voksne, hvor man med ord, stemningskort eller tegninger kan fortælle, hvad der er vigtigt, når Lynetteholm skal indrettes med boliger, erhverv, grønne områder, kultur- og fritidsaktiviteter mv. Der vil være 100 gratis madbilletter til de første besøgende.

Ved borgermødet den 29. september kan du få information om den Strategiske Miljøvurdering af planen for byudvikling og infrastruktur til Østhavnen, herunder Lynetteholm. Her vil fageksperter give information om høringen, og du kan stille spørgsmål til hovedkonklusionerne i planen.

For mere information om borgerdialogen og program for aktiviteterne se: www.kk.dk/lynetteholm

Kontakt

Yderligere information samt kontakt til overborgmester Sophie Hæstorp Andersen via presse- og kommunikationskonsulent Anette Amalie Juhl Lindschouw på tlf. 26 13 65 49.

Tid og sted

  • Åbent Værksted torsdag 15. september 2022 fra kl. 17-19 i Aamanns Køkken & Event, Refshalevej 163A.
  • Borgermøde torsdag 29. september 2022 kl. 19-21.

Fakta

  • Københavns Kommunes borgerdialog om Lynetteholm går i gang 15. september 2022 og løber hele efteråret.
  • Et bredt flertal i Folketinget og i Borgerrepræsentationen har besluttet, at Lynetteholm skal etableres som halvø og jorddepot. Men det er endnu ikke besluttet, hvordan den nye bydel skal indrettes. Derfor inviterer Københavns Kommune til en række aktiviteter, hvor københavnerne inddrages og både kan give input og stille spørgsmål til projektet og udviklingen af Lynetteholm.
  • Den Strategiske Miljøvurdering (SMV) af planen for byudvikling og infrastruktur til Østhavnen, herunder Lynetteholm, blev sendt i offentlig høring den 22. august 2022 og løber frem til 9. januar 2023. Transportministeriet er myndighed på høringen, som kan tilgås her: Offentlig høring af den strategiske miljøvurdering af udviklingen af Østhavnen, herunder Lynetteholm (trm.dk)

Billeder

Visualisering udviklet af COWI, Arkitema og Tredje Natur
Visualisering udviklet af COWI, Arkitema og Tredje Natur
Download

Information om Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Københavns Rådhus
1599 København V

33 66 33 66https://www.kk.dk

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum