Coop Danmark A/S

Borger-finansieret Brugs åbner med et brag

Del

Lørdag den 18. august kl. 8.00 åbner Dagli´Brugsen Stevnstrup efter en omfattende udbygning og modernisering.

Det usædvanlige ved åbningen er, at det er den første dagligvarebutik, der er finansieret gennem crowdfunding i så stort format.

Cirka 150 af byens borgere har via Coop Crowfunding lånt butikken i alt 3 millioner kr., som var forudsætning for, at den tiltrængte modernisering kunne realiseres. Udover borgerne skød det lokale pengeinstitut, Langå Sparekasse, også penge ind for at støtte lokalsamfundet.

Resultatet er blevet en topmoderne butik på knap 600 kvm.

”Det har været et eksperiment. Dels villle vi se om, der er vilje til at gå ind i så store crowdfunding-projektet som dette – der er det største af de ca. 20 projekter Coop allerede har gennemført. Dels vil vi se, hvad det betyder for kundernes loyalitet, når de selv har penge så direkte på spil,” siger kædedirektør Torben B. Andersen, Dagli´Brugsen.

Kunderne får forrentet deres lån med tre procent om året. Typisk har de hver investeret mellem 5.000 kr. og 20.000 kr. Det tog blot 72 dage, før projektet var finansieret.

Butikken har givet underskud i mange år, og var lukningstruet, da uddeler Alex Bach overtog ledelsen. Han har vendt udviklingen og øget omsætningen med 50 procent på få år. Med moderniseringen forventer han, at omsætningen vil vokse markant de kommende år – og dermed er byens eneste butik fremtidssikret.

”Stevnstrup har været inde i en meget positiv udvikling gennem de seneste år, og både nye og gamle borgere er meget loyale over for butikken. Så vi glæder os over at kunne kvittere med en langt flottere, mere attraktiv og spændende butik,” siger Alex Bach.

Han har sat som mål, at butikken på åbningsdagen skal have den største omsætning i Dagli´Brugsens historie. Udover mange åbningstilbud er der tæt program gennem hele dagen fra kl. 8 – 21: Fra gratis morgenkaffe og rundstykker, til fadøl og pølser, kager og hoppeborg. Udover butikkens faste stab af i alt 25 medarbejdere, får butikken på åbningsdagen forstærkning fra andre Dagli´Brugser i området.

Yderligere information: Uddeler Alex Bach, Dagli'Brugsen Stevnstrup, 8646 7033 / alex.bach@daglibrugsen.dk

Kædedirektør Torben B. Andersen, Dagli´Brugsen, 2053 5274

Redaktionen er meget velkommen til åbningen. Tilmelding:alex.bach@daglibrugsen.dk

 

Adresse: Grenstenvej 1, Stevnstrup, 8870 Langå

Information om Coop Danmark A/S

Coop Danmark A/S
Coop Danmark A/S
Roskildevej 65
2620 Albertslund

5159 4468

Følg pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

UNICEF og Irma gør Black Friday til Friday Donation20.11.2018 08:42Pressemeddelelse

Når de fleste på fredag den 23. november er optaget af Black Friday, går Irma den modsatte vej. Sammen med UNICEF har de skabt noget, der kan blive en ny tradition, Friday Donation. Her kan kunderne købe et postkort til 20 kr. De penge går ubeskåret til UNICEFS arbejde for verdens mest udsatte børn. ”Hver gang en af Irmas kunder vælger at donere, kan UNICEF sende otte poser livreddende jordnøddemos til nogle af verdens mest udsatte børn. Otte poser svarer til ca. 3 dages mad til et barn. Vi er taknemmelige for støtten, både fra en kæde som Irma, der har en lang tradition for at udvise ansvarlighed og fra Irmas kunder. Det er overskud, som gør en forskel”, siger Line Grove Hermansen, kommunikationsdirektør for UNICEF Danmark. ”I Irma har vi ikke noget mod, at andre kæder holder Black Friday, men det er langt fra den måde, vi arbejder på. Og det er langt fra den måde vores kunder værdsætter. Derfor er vi glade for at indgå dette samarbejde med UNICEF,” siger direktør Søren Steffensen, Ir

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum