Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Borger beder Dyreværnet om hjælp: 13 hunde skal nu igennem omfattende undersøgelser

Del

For mange danskere står de kommende dage i Påskens tegn. Feriedagene skal benyttes optimalt, der skal slappes af, spilles kort og spises lækre retter. Hos Dyreværnet er der derimod ekstra travlhed: En borger fra Esbjerg har netop overdraget sine 13 hunde af racen Chihuahua til foreningen, og de mange snuder flyttede torsdag ind på internatet i Rødovre.

En af de 13 chihuahua, der netop er ankommet til Dyreværnet. Fotocredit: Dyreværnet
En af de 13 chihuahua, der netop er ankommet til Dyreværnet. Fotocredit: Dyreværnet

Det er ikke første gang, at Dyreværnet henter større hundehold fra udsatte borgere i Danmark. Denne gang er sagen dog en smule anderledes, da det er borger selv, der har kontaktet foreningen og bedt om hjælp. I forbindelse med en flytning til en bolig, hvor så stort et hundehold ikke var tilladt, indså ejer, at der skulle findes en anden løsning. Hundene, der angiveligt er mellem fire og 15 år, skal nu igennem omfattende undersøgelser, og det lægger ekstra pres på Dyreværnets i forvejen meget travle internat:

- Nogle af hundene er svært overvægtige og skal have fortaget omfattende tandbehandlinger, fortæller Rikke Christensen-Lee, der ikke blot er direktør for Dyreværnet, men også uddannet dyrlæge:

- Jeg har kun ros til overs for ejerne, der har indset, at de havde behov for hjælp og derfor rækker ud efter den. Når det er sagt, så må vi stadig erkende, at det er en enorm opgave for os – både mandskabsmæssigt og økonomisk – når der pludselig flytter så mange logrende beboere ind på vores i forvejen propfyldte internat.  

Det er mere reglen end undtagelsen, at det er op til en højtid, at internatet er fuldt belagt. Men selvom pladsen er trang og økonomien ikke altid er til det, skal der findes plads til de mange små snuder.

- Vi har ALDRIG plads nok og det er jo både godt og skidt, smiler den fortravlede direktør skævt. – Men sådan er det at arbejde i en dyreværnsforening. Vi må træde til, når behovet er der, og det gør vi naturligvis.

Hvornår de mange chihuahua-hunde kommer til adoption, vides endnu ikke.

Man kan læse mere om deres skæbner på www.dyreværnet.dk, hvor det også vil blive annonceret, når de er klar til at flytte ud til nye familier.

For yderligere information eller fotos kontakt venligst Dyreværnets kommunikationschef Signe Sehested Lund på tlf.: 40 30 66 15.

Dyreværnet er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger og blev stiftet i 1898. Foreningen driver et internat i Rødovre ved København samt et internat i Kolding. Med sine tre dyreambulancer er Dyreværnet en af Danmarks mest driftige dyreværnsforeninger og hvert år skaffer Dyreværnet nye hjem til ca. 1.300 kæledyr.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information og/eller øvrige fotos kontakt venligst Dyreværnets PR-chef Signe Sehested Lund på tlf.: 40 30 66 15.

Billeder

En af de 13 chihuahua, der netop er ankommet til Dyreværnet. Fotocredit: Dyreværnet
En af de 13 chihuahua, der netop er ankommet til Dyreværnet. Fotocredit: Dyreværnet
Download
De mange snuder skal alle til dyrlæge. Fotocredit: Dyreværnet
De mange snuder skal alle til dyrlæge. Fotocredit: Dyreværnet
Download
Nogle af hundene er svært overvægtige. Fotocredit: Dyreværnet
Nogle af hundene er svært overvægtige. Fotocredit: Dyreværnet
Download

Links

Information om Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr
Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr
Islevdalvej 85
2610 Rødovre

+45 44 94 66 95http://www.dyrevaernet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

1000 danske kæledyr har fået et bedre liv af Frynseklinikken: Hunden Ciao blev patient nr. 10007.3.2019 08:55:00 CETPressemeddelelse

På blot 141 dage har Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinik, Frynseklinikken, tilset og behandlet hele 1000 danske kæledyr. Bag tiltaget står Dyreværnet, en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, der via en donation fra en privat dyreven, fik mulighed for at etablere den rullende dyreklinik. Formålet med initiativet er at hjælpe socialt udsatte borgere med dyrlægebehandlinger til deres dyr ud fra et "betal-hvad-du-kan"-princip. Frynseklinikken har på kun 141 dage besøgt 70 byer i landet og alle steder, har der vist sig at være et stort behov for hjælp til dyrene.

Frustreret dyreværnsdirektør forlanger fokus på dyr, hvis ejer er i fængsel. Dyrevelfærdsordfører Karina Due (DF) vil undersøge det juridiske aspekt26.2.2019 07:20:12 CETPressemeddelelse

Hvad sker der med en hund eller en kat, hvis ejer bliver varetægtsfængslet og hvorfor har disse dyr ingen rettigheder? Hos Dyreværnet oplever man, at dyr bor på internatet i op til et år, fordi deres ejer sidder i fængsel eller er tvangsindlagt, og ikke vil overdrage deres kæledyr til foreningen, som dermed kan finde en ny familie til snuden. Nu er det nok, mener direktør for Dyreværnet, Rikke Christensen-Lee. Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører, Karina Due, er enig.

Efter opråb fra Dyreværnets direktør: DF fremsender beslutningsforslag om pasningsloft for anbragte dyr14.2.2019 10:15:00 CETPressemeddelelse

Dyreværnet, som er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, satte i forrige uge fokus på de mange dyr, som bor på foreningens internater, når deres ejer bliver varetægtsfængslet eller tvangsindlagt. De seneste tre måneder har hele 13 af de hunde, som bor på internatet i Rødovre, været anbragt, fordi ejerne ikke kan passe dem grundet bl.a. fængselsophold. Men ejerne vil ikke overdrage dem til Dyreværnet, og dyrene ender derfor ofte med at bo på internatet i månedsvis. En enkelt hund har boet på internatet i mere end et år. Dansk Folkeparti har nu fremsendt et beslutningsforslag om, at der skal indføres pasningsloft på tre måneder for, hvor længe dyr kan tilhøre en ejer, der ikke kan tage sig af dem. Dyreværnets direktør hilser initiativet velkommen.

Hunden Molly løb hjemmefra den 8. marts 2018 - nu er hun fundet igen25.1.2019 13:15:00 CETPressemeddelelse

Det var en skræmt lille snude, der natten til fredag den 18. januar gik i en fælde opsat af frivillige og indleveret til Dyreværnets afdeling i Kolding. Der var ikke noget at sige til, at hunden, der viste sig at hedde Molly, var bange. For den lille trold på kun to et halvt år, var løbet væk hjemmefra ti måneder tidligere og havde angiveligt klaret sig selv lige siden. Af personlige årsager kan ejer ikke tage Molly tilbage, så nu søger Dyreværnet en ny familie, der vil adoptere den lille basse, så halen kommer til at logre igen.

Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinik har hjulpet 753 dyr og borgere på blot 100 dage 4.12.2018 07:02:02 CETPressemeddelelse

Tirsdag den 10. april rullede Danmarks allerførste nonprofit mobile dyreklinik, Frynseklinikken, ud på de danske veje. Bag tiltaget står Dyreværnet, en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, der via en donation fra en privat dyreven fik mulighed for at etablere den rullende dyreklinik. Formålet med initiativet er at hjælpe socialt udsatte borgere med dyrlægebehandlinger til deres dyr ud fra et "betal-hvad-du-kan"-princip.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum