Landdistrikternes Fællesråd

Bor du i Årets Landsby?

Del

Landdistrikternes Fællesråd og Landsbyerne i Danmark har skudt gang i jagten på Årets Landsby og her i 2017 er temaet ”Den Digitale Landsby”, hvor både ildsjæle og adgang til digital infrastruktur spiller centrale roller.

Temaet for Årets Landsby er "Den Digitale Landsby".
Temaet for Årets Landsby er "Den Digitale Landsby".

Landdistrikternes Fællesråd og Landsforeningen Landsbyerne i Danmark går nu på jagt efter Årets Landsby 2017. 

Prisen for Årets Landsby, kommer i år til at gå til et lokalsamfund, som har ydet en særlig indsats på det digitale område, og hvor blandt andet det at styrke den digitale infrastruktur lokalt er en vigtig parameter.

Spredt ud over de danske landdistrikter har ildsjæle igennem flere år kæmpet for at få forbedret den digitale infrastruktur, og et øget fokus på sagen har også medført, at mange lokalsamfund har fået bredbånd.

Med prisen for ”Den Digitale Landsby” gives der nu et synligt skulderklap til de ildsjæle, som er lykkedes med at skabe en digital forandring i deres lokalområde. Det kan forhåbentlig inspirere rundt om i Danmark.

Formand for bedømmelseskomitteen Annette Vilhelmsen udtaler: 

– Det er afgørende, at borgerne i fællesskab arbejder for at skabe levedygtige landsbyer, og her er mobil- og bredbåndsdækning en vigtig forudsætning for at gøre det mere attraktivt at bo og leve uden for de store byer. 

– Højhastighedsbredbånd er vigtigt for de erhvervsdrivende, for turisterne og for almindelige familier. Det er simpelthen lige så vigtigt som el og vand.

Udover det digitale aspekt skal følgende kriterier være opfyldt for at kunne komme i betragtning til Årets Landsby:

  • Landsbyer under 2000 indbyggere kan søge om at blive Årets Landsby.
  • Der skal være udarbejdet en udviklingsplan for landsbyen.
  • Ildsjæle skal være det bærende element.

Ansøgninger skal fremsendes til Landdistrikternes Fællesråd senest tirsdag den 18. april 2017 på mail@landdistrikterne.dk. Ansøgningens omfang er maksimalt 2 normalsider á 2400 anslag. Ud over en kopi af udviklingsplanen, modtages bilag ikke.

Nøgleord

Kontakter

Noa Jankovic, pressechef i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 71 70 82 49, mail noa@landdistrikterne.dk

Billeder

Temaet for Årets Landsby er "Den Digitale Landsby".
Temaet for Årets Landsby er "Den Digitale Landsby".
Download

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Tybovej 2
6040 Egtved

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer og virksomheder samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum