Næstved Bibliotek og Borgerservice

Bookwalk i Fruens Plantage

Del

Mandag den 18. oktober kl. 10.00- ca. 12.00 flytter vi vores ”bookwalk-læseklub” i Næstved til Fruens Plantage. Vi taler om bogen, ”Rampen” af Jesper Stein, mens vi går gennem den smukke efterårsskov. En god kombination af litteratur, natur og sundhed.

Naturen nydes, mens vi deler vores læseoplevelser. Privat foto taget af Vibeke Sølling.
Naturen nydes, mens vi deler vores læseoplevelser. Privat foto taget af Vibeke Sølling.

Vi læser en bog til hver gang. Når vi mødes, får I en kort introduktion til bogen samt stikord til samtale, når vi efterfølgende skal gå rundt og nyde den smukke natur i Fruens Plantage. Vi standser på udvalgte steder og samler op på snakken. Det handler om at dele gode læseoplevelser og nyde naturen på en og samme tid.

Litteratursnak i det grønne
– I Næstved-gruppen har vi gennem flere år gået langs med Susåen og ind i den skønne Herlufsholm Skov, både forår og efterår. I foråret har jeg sammen med en kollega lavet flere guidede ture i Fruens Plantage. Og derfor lægger jeg nu årets sidste bookwalk her, fortæller bibliotekar og kulturformidler Vibeke Sølling, som fører læserne igennem de grønne områder og ind i bøgernes verden på de såkaldte ”bookwalks”.

Temaet dette efterår er personlige fortællinger. Bogen til den sidste bookwalk er:
Rampen (2020) af Jesper Stein, som kommer og holder foredrag på Næstved Bibliotek mandag den 25. oktober kl. 19.00-21.00. Bogen kan afhentes i Info-skranken på Næstved Bibliotek fra den 27. september. 

Medicin for sjælen
Læsning som terapi er slet ikke nyt. Allerede i oldtiden betragtede man bøger som "medicin for sjælen". Og i dag viser hjerneforskning, at der sker målbare ændringer i hjernestrukturen, når vi læser litteratur. - Det er så dejligt at læse. Og det giver noget helt særligt at gå og tale om bøger ude i naturen, slutter Vibeke Sølling, som sammen med en kollega kører projektet Hold Hjernen Frisk med kulturelle ture for seniorer i naturen.

RENT PRAKTISK: Vi gennemfører vores ture, så vidt vejret tillader. Du skal kunne gå de ca. 3,5 km i Fruens Plantage. Husk gode sko og tøj, der passer til vejret. Tag evt. noget med at drikke.

TID OG STED:
Mandag den 18. oktober kl. 10.00 på parkeringspladsen ved Fruens Plantage – indkørsel fra Ny Præstøvej 304.

Gratis, men tilmelding på www.naesbib.dk. Alle er velkomne, men der er et begrænset antal pladser.

Info: Vibeke Sølling, tlf. 5588 4123, mail: visje@naestved.dk

Kontakter

Billeder

Naturen nydes, mens vi deler vores læseoplevelser. Privat foto taget af Vibeke Sølling.
Naturen nydes, mens vi deler vores læseoplevelser. Privat foto taget af Vibeke Sølling.
Download

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum