Læger uden Grænser (MSF)

Bomber har ødelagt Læger uden Grænser-klinik i Gaza

Del

I et israelsk luftbombardement, som dræbte 42 mennesker, blev Læger uden Grænsers klinik i Gaza delvist ødelagt søndag. Angrebene fra Israel kan hverken retfærdiggøres eller tolereres, lyder det fra organisationen.

Mindst 42 mennesker mistede ifølge Gazas sundhedsministerium livet, da israelske bomber faldt over Gaza 16. maj. Af de 42 var 10 børn. Også Læger uden Grænsers klinik blev ramt og dele af den ødelagt. På klinikken behandles hvert år over 1.000 børn med brandsår og akutte skader. Nu kan sterilisationsrummet ikke længere bruges, og venteområdet er beskadiget. Dog blev ingen såret inde på klinikken.

En læge fra Læger uden Grænser oplevede angrebet og beskriver, at enorme eksplosioner rystede området, og at kvinder og børn løb skrigende og grædende ud i gaderne.

”Situationen har allerede været forfærdelig denne uge med et dagligt stigende antal civile ofre. Men da jeg så ødelæggelserne i området ved Læger uden Grænsers klinik efter angrebet, blev jeg målløs,” siger Mohammed Abu Mughaiseeb, som er med til at koordinere Læger uden Grænsers medicinske aktiviteter i Gaza.

Han fortæller, at huse, træer og veje i området er ødelagte. Klinikken er lukket på grund af ødelæggelserne, men også fordi vejen, som man benytter for at komme frem til klinikken, er blevet bombet i stykker. Og så er området stadig usikkert.

På den uge, som offensiven hidtil har varet, er mindst 200 mennesker i Gaza blevet dræbt, heraf er 59 børn. Det oplyser de palæstinensiske sundhedsmyndigheder mandag. I Israel har 10 mennesker, blandt dem to børn, mistet livet i raket- og missilangreb fra palæstinensiske bevæbnede grupper i Gaza.

”De frygtelige angreb på civile og civil infrastruktur, som vi er vidne til i Gaza, kan ikke retfærdiggøres og skal ikke tolereres,” siger Ely Sok, som leder Læger uden Grænsers arbejde i de besatte områder, og fortsætter:

”Situationen er kritisk. Antallet af sårede og fordrevne stiger, mens yderligere humanitær hjælp og forsyninger stadig ikke kan komme ind i Gaza. Lokale sundhedsmyndigheder rapporterer, at de er et døgn fra at løbe tør for poser med blod, hvilket betyder, at de ikke kan give patienter blod. En af de vigtigste behandlinger, når man skal tage hånd om krigsofre.”

Et hold fra Læger uden Grænser hjælper medicinsk personale på skadestuen og operationsstuerne på Al-Awda-hospitalet i Jabalia. Her behandles 40-45 mennesker med alvorlige skader og svære brandsår hver dag.

Læger uden Grænser har også løbende doneret medicinske forsyninger til forskellige sundhedsklinikker og hospitaler i Gaza. Men urolighederne betyder, at organisationen ikke kan arbejde på de normale behandlingsprogrammer i området.

Over 38.000 palæstinensere er ifølge FN flygtet fra deres hjem, siden offensiven begyndte, og mindst 2.500 er blevet hjemløse. Det gælder også for noget af Læger uden Grænsers personale.

Nøgleord

Kontakter

Pressetelefon, Læger uden Grænser

Tlf:29702979

Information om Læger uden Grænser (MSF)

Læger uden Grænser (MSF)
Læger uden Grænser (MSF)
Strandlodsvej 44
2300 København S

+45 39 77 56 00http://msf.dk/

Læger uden Grænser er verdens største medicinske, humanitære nødhjælpsorganisation. Flere end 35.000 medarbejdere redder hvert år millioner af liv verden over. Vi hjælper ofre for krige, konflikter og katastrofer, men kæmper også for adgang til livsvigtig medicin og behandling

Følg pressemeddelelser fra Læger uden Grænser (MSF)

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Læger uden Grænser (MSF)

10 år i Sydsudan: Ikke engang nødhjælpsarbejdere er sikre16.7.2021 08:31:41 CEST | Pressemeddelelse

Patienter er blevet dræbt på hospitaler. Civile har mistet livet i etnisk motiverede angreb. 176 nødhjælpsarbejdere er blevet slået ihjel. Og i den værste periode døde 3-5 børn dagligt i lejre for internt fordrevne - af sygdomme, der kunne være undgået. Volden har haft ekstreme konsekvenser i de ti år, Sydsudan har været uafhængigt. Det beskriver Læger uden Grænser i en ny rapport.

Læger uden Grænser i Myanmar: Militærets kontrol af hospitaler truer syge og demonstranter1.6.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Mange offentlige sundhedsklinikker i Myanmar er lukket eller overtaget af militæret. Patienter må derfor vælge mellem behandling på dyre privatklinikker eller militær-kontrollerede hospitaler, hvor deres sikkerhed kan være på spil, særligt hvis de har været involveret i protester. Læger uden Grænser opfordrer til at sikre uhindret adgang til lægehjælp.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum