Boligsiden.dk

Boligudbuddet fortsætter med at falde

Del

Udbuddet faldt igen i januar, viser dugfrisk opgørelse fra Boligsiden.dk. Boligmarkedet bliver støvsuget for villaer, mens der er flere ejerlejligheder til salg end sidste år.

Foto: David Buchmann
Foto: David Buchmann

Kræsne huskøbere får deres sag for, når de skal på boligjagt. Der bliver nemlig kun færre villaer at vælge imellem på det danske boligmarked. Alene den seneste måned faldt udbuddet af villaer og rækkehuse med 2,2 procent, og udbuddet lå i januar 4,8 procent lavere end i januar 2015.

”De mange boligsalg og den faldende salgstid i 2015 har skabt en bølgedal i udbuddet. Historisk set plejer udbuddet at stige i forårsmånederne, så det er sandsynligt, at der kommer flere huse på markedet i løbet af de næste par måneder, men det bliver spændende at se, om udbuddet kommer op i nærheden af sidste års niveau”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Høje priser har påvirket udbuddet af ejerlejligheder positivt

Ser man en enkelt måned bagud, faldt udbuddet af ejerlejligheder med 3,6 procent fra december til januar. Men udbuddet lå alligevel 4,4 procent højere i januar i år end januar 2015.

”Salgsprisen på ejerlejligheder er steget markant det seneste år, og det har fået mange til at sætte boligen til salg, fordi de har kunnet få en god pris. Det har gjort, at udbuddet et steget trods et kanonhøjt antal solgte lejligheder det seneste år”, siger Birgit Daetz.

Mest markant er udviklingen i Region Hovedstaden, hvor udbuddet af ejerlejligheder i januar lå hele 13,8 procent over niveauet i januar 2015 trods et fald på 4,5 procent fra december til januar. Men også i Region Sjælland og Syddanmark var der flere ejerlejligheder til salg i januar end for et år siden. Region Midtjylland og Nordjylland må dog sande, at der er færre lejligheder på markedet.

”Udbuddet i især Region Midtjylland er faldet markant det seneste år, og kigger vi på kommunerne, er Aarhus hårdt ramt. Her er udbuddet faldet med ca. 18 procent på et år, mens udbuddet af ejerlejligheder i Københavns Kommune til sammenligning er steget med ca. 25 procent i samme periode”, siger Birgit Daetz.

For yderligere information kontakt kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Nøgleord

Kontakter

Kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Billeder

Foto: David Buchmann
Foto: David Buchmann
Download

Links

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999http://www.boligsiden.dk/
Boligsiden.dk er Danmarks mest besøgte boligsite. Boligsiden.dk har Danmarks mest opdaterede boligstatistikker og modtager indberetninger direkte fra ejendomsmæglere i hele landet, når bolighandlerne indgås. Boligsidens Markedsindeks udkommer i starten af hver måned og indeholder de nyeste og mest aktuelle tal om boligmarkedet til og med måneden før.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum