Boligsiden.dk

Boligudbuddet faldt i november

Del

Udbuddet af både villaer og ejerlejligheder faldt i november. Også i Region Hovedstaden er udbuddet af lejligheder nu begyndt at falde, viser nyeste tal fra Boligsiden.dk.

Har man svært ved at finde drømmeboligen, blev det ikke nemmere i november, hvor der var færre boliger til salg end i måneden før. Udbuddet af villaer og rækkehuse faldt med 1,0 procent fra oktober til november på landsplan. I samme periode faldt udbuddet af ejerlejligheder med 1,5 procent, viser helt nye udbudstal fra Boligsiden.dk.  

Selvom udbuddet af ejerlejligheder faldt i november, lå udbuddet alligevel på niveau med november 2014. Lidt mere stramt er det på villamarkedet, hvor udbuddet ligger knap seks procent lavere i år end i november sidste år.      

”Omsætningen på boligmarkedet har været høj hele året, og selvom der fortsat bliver sat mange boliger til salg, så har det ikke været nok til at fastholde antallet af villaer og rækkehuse i udbud”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

”De mange bolighandler især i foråret påvirker stadig boligmarkedet. Selvom handelsaktiviteten er løjet lidt af, skal der meget til for at indhente det store indhug i udbuddet, der skete i foråret”, siger Birgit Daetz.

Årsagen til at udbuddet af ejerlejligheder ligger på niveau med sidste år, skal findes i antallet af lejlighedsejere, der sætter boligen til salg for at få en gevinst ud af det høje prisniveau.

Region Hovedstaden eneste område med flere villaer til salg

I november var Region Hovedstaden det eneste område, hvor der ikke var et fald i antal villaer og rækkehuse til salg end i måneden før. Udbuddet var uændret den seneste måned, men det ligger dog stadig 7,5 procent lavere end på samme tid sidste år.

”Set over det seneste år er udbuddet af villaer faldet i hele landet. I modsætning til prisudviklingen på ejerlejlighederne, har prisstigningerne på villaerne ikke været så voldsomme, at de har ansporet husejerne til at sætte til salg med det formål at score en gevinst. Det er en af grundene til, at udbuddet af villaer ikke kan følge med salget, mens udbuddet af ejerlejligheder kan”, siger Birgit Daetz.

For yderligere information kontakt kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Nøgleord

Kontakter

Kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Billeder

Links

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999http://www.boligsiden.dk/
Boligsiden.dk er Danmarks mest besøgte boligsite. Boligsiden.dk har Danmarks mest opdaterede boligstatistikker og modtager indberetninger direkte fra ejendomsmæglere i hele landet, når bolighandlerne indgås. Boligsidens Markedsindeks udkommer i starten af hver måned og indeholder de nyeste og mest aktuelle tal om boligmarkedet til og med måneden før.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum