home a/s

Boligsalget har noget at leve op til i '16

Del

Kommentar: Boligsiden.dk har udsendt tal for hussalget i årets start - 2015 bliver svær at toppe men god start

Boligsiden har her til morgen udsendt tal for salget af parcel- og rækkehuse i årets første to måneder, der viser, at det høje niveau fra starten af 2015 matches i år med en fremgang på 0,1 %.

 Relationschef i Home Mads Ellegaard udtaler (yderligere oplysninger på 5040 5040):

”Salget af huse holder skansen, og vores egne tal viser, at salget af huse på landsplan ligger 0,3 % foran samme måneder sidste år, mens salget af lejligheder er gået lidt tilbage.

Det er bemærkelsesværdigt, at det er uden for de store byer, det nu går fremad med salget af huse. Årsagen er en kombination af høje priser i København og Aarhus, der presser især yngre købere ud i andre kommuner, og samtidig er det en effekt af Finanstilsynets vejledning om forsigtighed i kreditvurderingen ved belåning af boliger i vækstområder.

Den udvikling, vi ser er et skulderskub til markedet og en eftertackling til København og omegn samt Aarhus. Men når det er sagt, så er 2016 fortsat på andenpladsen over præstationerne de seneste fem år.

I sammenligningen med boligmarkedet for et år siden skal vi huske, at første kvartal 2015 var ekstraordinært med en rente, der dykkede under gulvbrædderne, og marts blev helt atypisk årets bedste salgsmåned.

Sidste forår oplevede vi i Danmark de laveste renter i Danmarkshistorien, og i verden som helhed, og det skete oven på, at vi i mange år under krisen har haft skruet ned for lysten til og muligheden for at købe bolig.

De lave renter og bedre konjunkturer udløste dermed et stort opsparet behov for at flytte, som nu er indfriet. Derfor oplevede vi en helt ekstraordinær høj handelsaktivitet i starten af 2015 - ikke mindst på lejlighedsmarkedet i de største byer, hvilket dryppede på hussalget.”

Nøgleord

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 25-30 mia. kroner.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 forretninger
• home har 166 home-forretninger fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home driver også en erhvervsmæglerkæde, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking 2. kvt. 2018
** medio 2018

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum