Landdistrikternes Fællesråd

Boligsalget blomstrer i flere landdistriktskommuner

Del

I år er der investeret flere penge i huskøb i mange danske landkommuner, flere steder er stigningsprocenten over landsgennemsnittet. Kommunernes anstrengelser for at skabe vækst og udvikling bærer frugt, lyder det fra formanden for Landdistrikternes Fællesråd.

Det går godt i mange landdistrikter, mener Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.
Det går godt i mange landdistrikter, mener Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.

Der er fremgang på det danske boligmarked. I 87 af landets 98 kommuner har danskerne brugt flere penge på huskøb i løbet af 2017 end i 2016, mens landsgennemsnittets stigningsprocent i forbruget af huskøb lander på 16 procent. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk.

Også i de danske landdistrikter mærker man den positive udvikling, fortæller formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, som har fundet organisationens 48 medlemskommuner frem i tallene fra Boligsiden.dk.

- Et kig på vores medlemskommuner cementerer, at fremgangen på boligmarkedet langt fra er forbeholdt de store byer. Faktisk ligger fire af vores medlemskommuner i top ti over de kommuner, som har haft den største stigningsprocent i forbruget af huskøb mellem 2016 og 2017. Det viser, at kommunernes anstrengelser med at skabe vækst og udvikling bærer frugt. Det kan alle os, der arbejder for et Danmark i bedre balance, være utroligt stolte af, siger formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

Også kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk Birgit Daetz ser optimistisk på boligsalgets udvikling blandt Landdistrikternes Fællesråds medlemskommuner.

- I 40 af 48 medlemskommuner har borgerne brugt flere penge på at købe huse end sidste år, og 23 af dem har stigningsprocenter, der er højere end landsgennemsnittet på 16 procent. De største stigninger ser vi i sjællandske kommuner som Odsherred, Faxe og Lejre, hvor forbruget er steget med mellem 45 og 37 procent. Det er meget markante stigninger, siger Birgit Daetz og tilføjer:

- Optimismen og den høje aktivitet på markederne i byerne spreder sig som ringe i vandet. Der er stor vækst på boligmarkedet i hele landet, og det er virkelig positivt, at landdistrikterne, i løbet af bare et år, har oplevet så stor vækst på boligmarkedet, siger Birgit Daetz.

Kommunernes indsatser bærer frugt

Fremgangen på boligmarkedet i mange landdistriktskommuner bør kædes sammen med kommunernes hårde arbejde med bosætningsstrategier og indsatser for at skabe arbejdspladser, mener Steffen Damsgaard.

- Alle vores medlemskommuner arbejder hver eneste dag på at skabe et Danmark i bedre balance gennem nytænkning og kreativ problemløsning. Resultaterne af årets huskøb viser med al tydelighed, at mange er lykkedes med at formidle det gode liv, der leves i de danske landdistrikter, siger Steffen Damsgaard og tilføjer:

- Når så mange danskere investerer deres fremtid i de danske landdistrikter, gør vores medlemmer noget rigtigt. Det er inspirerende og opløftende at følge og styrker vores arbejde med at skabe et Danmark i bedre balance, lyder det fra formanden for Landdistrikternes Fællesråd.

Fakta: Boligsalget i Landdistrikternes Fællesråds medlemskommuner

Blandt Landdistrikternes Fællesråds 48 medlemskommuner kan 40 kommuner konstatere, at der er blevet brugt endnu flere penge på huse end sidste år. Samtidig ligger stigningsprocenten på huskøb over landsgennemsnittets 16 procent i 23 af rådets medlemskommuner.

Nøgleord

Kontakter

Noa Jankovic, politisk chef i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 71 70 82 49, mail noa@landdistrikterne.dk

Billeder

Det går godt i mange landdistrikter, mener Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.
Det går godt i mange landdistrikter, mener Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.
Download

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Tybovej 2
6040 Egtved

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer og virksomheder samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum