Boligsiden.dk

Boligpriserne stiger igen: Huse med de dårligste energimærker stiger mest

Del

Årets første måned har været præget af fortsat fremgang i priserne på boligmarkedet, og mens husene i gennemsnit er steget 7,6 procent det seneste år, stiger prisen mest på de huse, der har de ringeste energimærker.

Foto: Boligsiden.
Foto: Boligsiden.

Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser stigende salgspriser for alle boligtyper i årets første måned.

Salgspriserne for villaer og rækkehuse er steget 7,6 procent sammenlignet med januar 2020, og den gennemsnitlige kvadratmeterpris for husene lander på 15.559 kroner i januar 2021. Det er det højeste niveau siden begyndelsen af 2010 og dermed ny rekord.

”Vi har igennem hele januar set en usædvanlig høj handelsaktivitet, hvor der hver uge er solgt rigtig mange huse. De lave renter gør det stadig muligt for mange boligkøbere at realisere deres boligdrømme, og i et marked med et faldende udbud, vælger mange at handle hurtigt. Det afspejler sig i priserne, som tager endnu et nøk op her i begyndelsen af 2021,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Håndværkertilbuddene er eftertragtede

Midt i den generelle efterspørgsel på huse er der visse villaer og rækkehuse, der skiller sig ud. For pudsigt nok er det husene med de ringeste energimærker, der har oplevet den største prisfremgang siden sidste år.

Konkret er der tale om en prisstigning på 11,3 procent for husene med energimærke F, imens salgspriserne på huse med energimærke G i gennemsnit er steget med 9,5 procent siden januar 2020.

”Det kan der være flere forklaringer på. Men når udbuddet er lavt, vil der også være flere af de mindre eftertragtede huse, som bliver solgt. Derudover er der flere boligkøbere, der decideret er på udkig efter håndværkertilbud, som de enten kan renovere fra kælder til kvist eller helt rive ned for i stedet at bygge et nyt hus,” forklarer Birgit Daetz.

Til sammenligning er husene med de øvrige energimærker steget mellem 3,0 og 6,9 procent i pris i tilsvarende periode.

Priser på huse i yderområder stiger mest

Geografisk set gælder de årligt stigende salgspriser for villaer og rækkehuse i alle landets regioner og i 75 af landets kommuner.

”Nogle af de områder, hvor vi ser de største årlige stigninger, er på Bornholm, på Langeland og i Vordingborg, hvor salgspriserne er steget med omkring 20 procent det seneste år. Det er områder, som foruden almindelige villakvarterer også rummer store sommerhusområder, og hvor en del af prisfremgangen formentlig også skal tilskrives en øget interesse for flexboliger, der kan fungere som sommerhus,” siger Birgit Daetz.

Se listen med alle kommuner her og tjek, hvordan salgspriserne på huse har udviklet sig i hver enkelt kommune. 

Salgspriser for huse fordelt på energimærker:

Energimærke

Gns. pris per kvm. januar 2020 (kroner)

Gns. pris per kvm. januar 2021 (kroner)

Ændring

A

       22.845

       23.720

3,8%

B

       18.346

       19.606

6,9%

C

       16.650

       17.367

4,3%

D

       15.349

       16.151

5,2%

E

       14.303

       14.728

3,0%

F

       11.534

       12.837

11,3%

G

         9.352

       10.239

9,5%

(Tabellen viser de gennemsnitlige kvadratmeterpriser for villaer og rækkehuse opdelt efter husets energimærkning. De månedlige salgspriser er beregnet ud fra et tre-måneders glidende gennemsnit. Kilde: Boligsiden)

Udviklingen i boligpriser januar 2021:

Boligtype

Pris per kvm. (kroner)

Ændring seneste måned

Ændring seneste år

Villaer og rækkehuse

15.559

1,0%

7,6%

Ejerlejligheder

31.276

1,3%

10,3%

Sommerhuse

18.539

1,0%

10,9%

(Kilde: Boligsidens Markedsindeks)

Nøgleord

Kontakter

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Billeder

Foto: Boligsiden.
Foto: Boligsiden.
Download

Links

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999http://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på www.boligsiden.dk/nyheder og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum