home a/s

Boligmarkedet må undvære sidste års 'ketchup-effekt'

Del

Kommentar til Boligsidens Markedsindeks for marts

Kommentar til Boligsidens Markedsindeks for marts 2016, homes relationschef Mads Ellegaard: (tlf. 5040 5040)

Boligsidens Markedsindeks for marts viser en stigning i huspriserne fra februar til marts på 0,5 % og for lejlighederne et plus på 1,1 %.

”Helt overordnet holder boligpriserne et stabilt niveau med en lille pil op her i foråret efter roligt efterår og en stille vinter, hvor priserne har holdt stort set status quo. Det er positivt og sundt for markedet, fordi både købere og sælgere ved, hvad de har at holde sig til. Stejle prisstigninger og dybe dyk i priserne skaber derimod usikkerhed og tilbageholdende købere og sælgere.”

”Mens priserne holder niveau, kniber det mere for salget at holde trit med sidste år på samme tid, hvor rente-eufori fik køberne ud af busken i en grad, der var helt atypisk for årstiden. Den aktivitet, vi så sidste år, kan markedet ikke leve op til i år – hverken på fremvisninger eller handler. Generelt er der fortsat en fornuftig aktivitet på markedet set i forhold til for bare et par år siden – og der er heldigvis godt salg i boligerne mange flere steder end dengang. Der er dog fortsat betydelige regionale og lokale udsving.”

”Lige nu er renten på vej ned mod det ekstremt lave niveau, vi så sidste år i det tidlige forår, og det kan være med til at generere flere bolighandler de kommende måneder, men vi regner ikke med helt den samme ketchupeffekt, som vi så sidste år, hvor vi fik udløst et opsparet boligbehov efter finanskrisen i løbet af ganske få måneder."

"Dengang i marts 2015 steg priserne også væsentligt mere – med 1,5 % for husene og 2,2 % for ejerlejlighederne – men det er klart, at det store rentefald de seneste uger kan give et ’ekstra skvat fra flasken’ til boligmarkedet.”

Nøgleord

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 25-30 mia. kroner.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 forretninger
• home har 166 home-forretninger fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home driver også en erhvervsmæglerkæde, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking 2. kvt. 2018
** medio 2018

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum