BoligPortal

Boligjagten går ind: Spar penge og få nye venner med roomies

Del

Der er penge at spare ved at bo sammen med andre. Samtidig kan en roomie være vejen til et nyt venskab. En ny opgørelse fra BoligPortal viser, hvor meget billigere det er at bo flere sammen i en større lejlighed frem for at bo alene i en etværelses lejlighed.

Det er både nemmere og billigere at finde en studiebolig, hvis man er villig til at bo sammen med andre. Ifølge Anders Hyldborg, administrerende direktør i BoligPortal, er der flere boliger at vælge imellem, og kvadratmeterprisen er lavere:

”Hvis man bor flere sammen i en større lejlighed, kan man spare en del penge i forhold til at bo alene. Mange boliger er delevenlige. Det er værd at huske, når jagten på studieboliger nu går ind frem mod studiestarten til februar,” siger Anders Hyldborg.

Flyt sammen med andre og del udgifterne

En ny opgørelse fra BoligPortal viser, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris er lavere, jo større lejligheden er. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for en etværelses lejlighed i København ligger på 183 kr., mens den ligger på 144 kr. for en fireværelses lejlighed. Og vælger man eksempelvis at flytte sammen med to roomies i en treværelses lejlighed, ligger den gennemsnitlige husleje på 14.152 kr. Dvs. en månedlig husleje på 4.717 kr. pr. næse.

Se mere i oversigten over kvadratmeterpriser i København, Aarhus, Odense og Aalborg nedenfor.

Udover lavere husleje kan bofællesskabet give besparelser på andre udgifter, hvis man fx vælger at købe mad sammen og samtidig reducere spild. Og så kan roomieskabet også give nye venner.

Fra roomies til veninder

Luna manglede et sted at bo og flyttede sammen med to roomies. Da Luna fik nøglerne til sit nye hjem, udviklede roomieskabet sig hurtigt til et venskab med Trine.

”Ingen af os havde forestillet os, at man kunne blive så tæt med en, man ikke selv har valgt,” fortæller Luna Lund. 

Begge piger sætter pris på at have nogen at dele hverdagen med. Der er både plads til, at man kan være sig selv, og samtidig være en del af et fællesskab.

”Vi fungerer rigtig godt med at bo sammen og på den måde have en hverdag sammen, men alligevel være veninder og lave ting udenfor hjemmet. Det forhold, vi har fået til hinanden, er lidt som at have et ekstra familiemedlem. Og så har Luna et dejligt stort klædeskab, som jeg nyder godt af at låne fra,” fortæller Trine Lindorf Jakobsen. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om BoligPortal

BoligPortal
Paludan-Müllers Vej 40B
8200 Aarhus N

https://www.boligportal.dk/

BoligPortal er Danmarks største online lejeboligportal. Siden 1999 har vi sat udlejere og lejere i forbindelse med hinanden og hjulpet hundredetusindvis af danskere videre til et nyt hjem. 

Følg pressemeddelelser fra BoligPortal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BoligPortal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum