home a/s

Boligjagt: Salgbar lejlighed er vigtigst ved forældrekøb

Del

Jagten på studieboliger er i gang, og spørgeundersøgelse fra YouGov viser, at forældre i høj grad går efter økonomisk tryghed, inden de køber lejlighed til barnet

Forældrekøb af en lejlighed er en af flere muligheder, som de studerende og deres familier overvejer lige nu, hvor der er givet studiesvar til mange tusinde unge landet over.

Men hvad er vigtigst for forældre og bedsteforældre, hvis de skulle købe en lejlighed, som barnet eller barnebarnet kan leje.

Home og Realkredit Danmark har sammen med YouGov spurgt knap 700 forældre og bedsteforældre med børn eller børnebørn i alderen 15-25 år.

Svarene viser, at der i høj grad er fokus på, at der er en fornuftig økonomi i forældrekøbet.

Først og fremmest svarer næsten 40 %, at lejligheden skal være nem at sælge igen efter endt forældrekøb. Endvidere peger godt 30 % på, at det skal være en god investering, mens små 30 % ikke vil være i en situation, hvor de kan tabe penge på forældrekøbet.

Det er der gode forklaringer på, understreger Home.

”Ofte er det en lejlighed, hvor barnet bor i en kortere periode under studierne, og inden der går par, børn og måske hus i den. Derfor spiller den økonomiske tryghed en stor rolle for forældrene - at lejligheden nemt kan sælges igen og gerne uden at tabe penge på den, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home.

Øget usikkerhed påvirker

Den forsigtige holdning hos de potentielle købere afspejler også, at der er en større usikkerhed og risiko for prisfald på ejerlejligheder i øjeblikket. Det har dæmpet appetitten på forældrekøb – og øger behovet for sikkerhed hos køberne, mener cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig i Realkredit Danmark.

”Nytteværdien står typisk ikke alene i forhold til overvejelser om forældrekøb. Der er også et betydeligt fokus på, at man helst ikke skal tabe penge på forældrekøbet, ” siger han.

I 2018 var 11 % af lejlighederne solgt i Home landet over et forældrekøb. I 2013 købte forældrene over 18 % af lejlighederne.


Tryg og god bolig også vigtig 

De bløde værdier ligger dog også højt på listen. 30 % svarer, at de går efter en tryg og god bolig. Og det spiller også ind på salgbarheden af lejligheden.

”Tingene hænger tit sammen. En veldisponeret lejlighed i god stand, i en sund og velfungerende ejendom, i et trygt kvarter tæt på uddannelsesstedet og med byliv rundt om hjørnet er altid salgbar. Det er en drømmelejlighed for de fleste unge, ” siger Michael Dalsager og nævner, at de unge selv er meget aktive og opsøgende under boligjagten.


Lejlighed til flere

Det er dog ikke alle forældre, der blot tænker på salgbarheden – men også brugbarheden for familien og sig selv.

”Der er også nogle forældre, der har fremtidsbrillerne på og tænker i baner af, at søskende på et senere tidspunkt kan anvende lejligheden eller at de måske selv kan rykke ind på sigt, ” siger cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Realkredit Danmark.

Den tankegang er der også økonomi i.

”Det har også den klare fordel, at man får mindsket omkostningerne til køb og salg af forældrekøbet samlet set over tid, og samtidig mindsker man risikoen for et formuetab på forældrekøbet i tilfælde af kortsigtede prisudsving på boligmarkedet, ” siger Christian Hilligsøe Heinig.

Sådan lød spørgsmålet, der er stillet:

”Hvis du skulle foretage et forældrekøb af bolig, hvad ville du så primært lægge vægt på?”

Home og Realkredit Danmark har sammen med YouGov spurgt forældre og bedsteforældre, som har enten børn eller børnebørn i alderen 15-25 år. I alt 695 i gruppen har svaret.

For kontakt til Christian Hilligsøe Heinig - Mobil: 24 98 23 82

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om home a/s

home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har godt 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-13 butikker
• home har 177 home-butikker fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home samarbejder også med erhvervsmæglerkæden, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking ultimo 2018.
** ultimo 2019.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum