home a/s

Boliginteressen fortsat stigende

Del

Fremvisningsindeks: Flere så på hus i oktober. Over det seneste år er antallet af lejlighedsfremvisninger steget med 5,1 %, mens fremvisninger af huse er steget hele 11,6 %.

• homes fremvisningsindeks, der måler danskernes interesse for at købe bolig, viser, at antallet af fremviste huse steg 1,1 % fra september til oktober (sæsonkorrigeret), når man måler som et tremåneders glidende gennemsnit. Fremvisninger af lejligheder faldt 0,8 % i samme periode.

• Over det seneste år er antallet af lejlighedsfremvisninger steget med 5,1 %, mens fremvisninger af huse er steget hele 11,6 %.

• Antal fremvisninger af lejligheder ligger omkring gennemsnittet af, hvad de har befundet sig på siden 2009, mens aktiviteten på husmarkedet er et stykke over det gennemsnitlige niveau i samme periode.

Ifølge homes fremvisningsindeks, som er en pålidelig indikator for den fremtidige handelsaktivitet på boligmarkedet, så har efterspørgslen efter huse være stigende på det seneste. Antallet af fremviste huse steg i hvert fald 1,1 % fra september til oktober (sæsonkorrigeret) – når man måler udviklingen som et tremåneders glidende gennemsnit.

Målt på samme vis faldt antallet af fremviste lejligheder med 0,8 % i oktober. Hvis man ser på udviklingen over de seneste tre måneder, så er antallet af fremvisninger af lejligheder dog steget 2,5 %, mens de er steget 3,7 % på huse. Dermed lader boliginteressen fortsat til at være stigende herhjemme.

Stigende aktivitet over sommeren
Overordnet set er antallet af fremviste ejerlejligheder steget med 5,1 % i forhold til for et år siden. Der har dog været udsving undervejs, hvor svagere aktivitet i starten af året blev afløst af stigende aktivitet over sommeren. Antallet af fremviste huse er steget betydeligt i år, og sammenligner vi med for et år siden, fremvises der i dag 11,6 % flere huse.

homes fremvisningsindeks for huse og ejerlejligheder har historisk set været gode ledende indikatorer for udviklingen i handelsaktiviteten, idet der er en vis forsinkelse, fra folk begynder deres boligjagt, til de rent faktisk køber en bolig. Denne forsinkelse er typisk på et par måneder.

En stigning i antallet af fremvisninger på 1 procent betyder således typisk en stigning i antallet af handler på 1 procent en til to måneder efter. Udviklingen i antallet af fremviste lejligheder har dog været noget afkoblet fra udviklingen i antallet af faktiske handler gennem noget tid. Der går færre fremvisninger på et salg. En udvikling der formentlig skal ses i lyset af, hvor hurtigt det går på ejerlejlighedsmarkedet for tiden.

Med homes fremvisningsindeks får man et godt indtryk af den aktuelle temperatur på boligmarkedet, da fremvisningsindekset indikerer, om boligsalget vil være stigende eller faldende i de kommende måneder. Det er relevant, da bolig-efterspørgslen er væsentlig for prisdannelsen på boligmarkedet på kort sigt.

Hvis der er større efterspørgsel på boliger, så presser det alt andet lige priserne op. Yderligere har fremvisningsindekset den fordel, at antallet af fremvisninger hurtigt kan opgøres, mens registreringen af det faktiske salg tager lidt længere tid.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 25-30 mia. kroner.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 forretninger
• home har 166 home-forretninger fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home driver også en erhvervsmæglerkæde, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking 2. kvt. 2018
** medio 2018

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum