Frederikshavn Kommune

Boliger har halveret energiforbruget: Ny rollemodel i Energibyen Frederikshavn

Del

Besparelsen er på mere end 100 ton CO2 i en enkelt afdeling af Boligforeningen Vesterport i Frederikshavn, der har energirenoveret 165 boliger med de nyeste energibesparende løsninger. Energiforbruget er mere end halveret

De splinternye energiruder, der reflekterer sensommersolen på smukkeste vis, er et af de mange synlige tegn på at Engparken, en afdeling i Boligforeningen Vesterport i Frederikshavn, har givet afdelingen den helt store omgang. Bygningerne optræder nu i skarpe klæder af træ, glas og mursten, og er klar til at indtage 2016 i mere end en forstand. Engparken er energirenoveret og energioptimeret så grundigt, at den for en klimakommune som Frederikshavn, der arbejder for at nedbringe CO2udledningen i hele kommunen, er en ny rollemodel: Engparken har skåret mere end 50 procent af sit energiforbrug. Før udledte afdelingen cirka 225 ton CO2. Efter energirenoveringen er det nu cirka 95 ton.

”Ja, man kan godt sige, at det er den grimme ælling, der er blevet til en smuk svane. Og samtidig sparer vi så på energien. Det ligger helt i tråd med det arbejde, vi gerne vil gennemføre i alle vores afdelinger. Det betyder noget for os at bidrage til at nedbringe CO2 udledningen i Frederikshavn Kommune og globalt, og det budskab giver vi også videre til beboerne i foreningen,” siger direktør i Boligforeningen Vesterport, Steen Møller Andersen.

For Energibyen i Frederikshavn Kommune, der arbejder på at fremme bæredygtig samfundsudvikling, herunder effektiv energianvendelse i boliger er Boligforeningen Vesterport en aktiv partner, og energirenoveringen indgår i kommunens energiplan. Renoveringen af Engparken, der har været to år undervejs, er på i alt 13.286 kvadratmeter. De er nu efterisoleret, udskiftet, installeret, forbedret og energioptimeret i en sådan grad, at beboerne kan se frem til at spare mellem 25 og 33 procent om året på varmeudgiften.

”For beboerne betyder energirenoveringen med nye badeværelser, ventilation, facader, vinduer og så videre, kun en huslejestigning på cirka 500 kroner, fordi renoveringen er gennemført med støtte fra Landsbyggefonden. Dertil kommer den store besparelse på varmeregningen. Jeg tror, Engparken bliver en af vores mest attraktive afdelinger i fremtiden,” siger Steen Møller Andersen, direktør, Boligforeningen Vesterport.

Nøgleord

Billeder

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Jobopslag: Webredaktør til Frederikshavn Kommune3.4.2018 10:37pressemeddelelse

Vi går snart i luften med en ny hjemmeside. Vi synes selv, den er rigtig god, fordi den fortæller, hvad vi kan, hvem vi er, og hvad vi står for. Vi ønsker os, at borgerne tager godt imod siden og bliver glade for den – det er derfor, vi har lavet den. Vores ambition er, at borgere, virksomheder, foreninger og tilflyttere oplever frederikshavn.dk på en nem, imødekommende og direkte facon, så den opfylder deres behov for service og information.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum