Bogudgivelse

Del

”Tilbage til naturen – en bog om naturterapi” af David BR Camacho, Sanne Rimpler og Anette Wiklund Forlaget Hedwig

Klimabevidsthed:

Fra klima-afmagt til naturpagt

Klimaet er virkelig kommet på dagsordenen de sidste år, og mange mennesker udtrykker frustration og føler afmagt over ikke at kunne gøre noget for at redde naturen. Denne afmagt udspringer måske af, at mennesker ikke længere er i pagt med naturen.

Vi føler os ikke indlejrede i naturen, for vi er blevet så civiliserede, at vi ikke opdager, at vi faktisk omgiver os med natur, og lever i samspil med denne hele tiden. Dit gulv er lavet af træet, der engang stod stolt og rank, og skabte ilt til kloden. Alt, hvad du er i berøring med stammer fra en af jordens ressourcer. Dette beskrives i bogen ”Tilbage til naturen – en bog om naturterapi”, skrevet af blandt andre David BR Camacho, leder af den første naturterapi-uddannelse i Danmark.

Naturterapi giver klimabevidsthed
Bogen beskriver, hvordan du kan bruge naturen i en personlig selvudviklingsproces, hvor du bl.a. via naturens symbolik kommer tættere på din egen natur. Gennem naturterapien bliver du bevidst om, hvordan du allerede er en del af naturen - noget som det moderne bymenneske tit har glemt. Bogen giver dig mulighed for igen at opdage, hvad naturen gør og kan for dig, men også, hvad du kan gøre for naturen.

- Jeg startede for over 10 år siden med at tage mine klienter med ud i det store åbne rum ved Skåde Skov og opdagede at, når man i et terapeutisk forløb bruger naturens mange symboler, så åbnes der for de ubevidste lag på en meget direkte og effektiv måde. Naturen assisterer, og i denne tid, hvor vi snakker klima, er det virkelig vigtigt, at vi finder tilbage til naturen, og opdager, at vi er indlejret i den og ikke mindst, at vi må tage ansvar for både den ydre natur, men også vores egen indre natur, siger David BR Camacho.

Kroppens natur og madterapi
”Tilbage til naturen - en bog om naturterapi” er skrevet i samarbejde med journalist Anette Wiklund, og naturterapeut og fysioterapeut Sanne Rimpler har desuden skrevet et kapitel om kroppens natur, hvor hun bl.a. kommer med perspektiver på, hvad der sker med vores krop, når vi er i naturen.

I bogen finder du også interviews med naturterapeut og socialpædagog Tom Funke og Kim Wynne, der er naturterapeut og tidligere patruljesoldat ved jægerkorpset samt kokken Niels Lahn, der åbner sløret for en helt ny psykoterapeutisk metode – nemlig organisk madterapi, der er en konkret terapeutisk retning, hvor man bruger alle sanserne til f.eks. at integrere sine problematikker.

Ønsker du mere info eller et interview med David Camacho kontakt os da på:
Mobil: David Camacho – 26124308 eller Anette Wiklund - 61823031
E-mail: info@heg.dk eller anette.wiklund@gmail.com

Nøgleord

Kontakter

Ønsker du mere info eller et interview med David Camacho kontakt os da på:
Mobil: David Camacho – 26124308 eller Anette Wiklund - 61823031
E-mail: info@heg.dk eller anette.wiklund@gmail.com

Billeder

Information om HEg

HEg
Birkeparken 4
8230 Åbyhøj

Følg pressemeddelelser fra HEg

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HEg