Egedal Kommune

Boblberg en kæmpe succes i Egedal Kommune

Del

Egedals borgere er siden julemåneden strømmet til den digitale platform Boblberg. Kommunen indgik før jul en aftale med Boblberg, som giver borgerne mulighed for at opbygge netværk og forebygge ensomhed.

Egedal Kommune tilmeldte sig før jul hos det digitale mødested Boblberg - der er et tilbud til alle kommunens borgere - og nu viser det sig, at siden kommunen lavede aftalen, har intet mindre end 2650 borgere fra Egedal oprettet en profil. Ud over at det er gratis for borgerne i Egedal, så tolker borgmesteren det også som et tegn på, at der er et stort behov for fællesskab og netværk i en meget anderledes tid.

- Det er jo fantastisk, at så mange mennesker har meldt sig til, når vi har valgt at sætte ind for at forebygge ensomhed og gerne ville have et alternativ til, hvor folk kan mødes og opbygge netværk, når nu verden er så lukket. Jeg tolker det som om, at behovet i den grad er der, i den her lidt mærkelige tid. Og så er det jo meget vigtigt, at vi netop har et tilbud, hvor man kan forsøge at skabe sociale relationer og mødes over nogle fælles interesser, siger Egedals borgmester Karsten Søndergaard.

I alt har 350.798 danskere ind til i dag tegnet et medlemskab hos Boblberg. Her kan borgerne møde hinanden og ”boble” om fælles interesser, oplevelser, sociale aktiviteter og meget mere. Generelt er trafikken på Boblberg er tredoblet siden coronaen brød ud.

Mange forskellige interesser

De tilmeldte Egedalborgere søger fælleskaber gennem mange forskellige aktiviteter. Nogle er interesserede i at gå fælles ture med hundene, andre søger blot fæller til en almindelig gåtur. Nogle søger direkte efter enten en ven eller veninde, til et tættere bekendtskab. Enkelte er interesserede i lidt ældre for form fællesskaber, de søger nemlig en penneven til at skrive med. Men der er også ensomme borgere, som blot ønsker nogle at tale med.

Borgerne i Egedal har da også adgang til ”SnakSammen”. ”SnakSammen” er udviklet af Boblberg og Røde Kors under coronapandemien, og er et gratis online-tilbud til borgere, der ønsker nogen at snakke med, når man ikke kan mødes fysisk. I ”SnakSammen” er det frivillige fra Røde Kors, der fungerer som en slags digitale besøgsvenner via video på enten pc, tablet eller smartphone.

- Jeg er rigtig glad for, at vi endelig har tilmeldt os Boblberg. Det har jeg ønsket i lang, og jeg er blevet kontaktet af flere borgere, der ønskede, at vi kom med på Boblberg. Så det er dejligt, at vi nu kan se, at det bliver brugt, og så mange har taget platformen til sig. Vi har i kommunen sat stor fokus på borgernes fysiske og mentale sundhed, og Boblberg er et godt værktøj til at styrke den mentale sundhed blandt borgerne. Jeg håber, at det bliver endnu mere udbredt, i det omfang der er brug for sociale fællesskaber. Vi er alle coronatrætte og savner selskab, siger Vicky Holst Rasmussen, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Egedal Kommune.

Al aktivitet På Boblberg.dk er drevet af brugerne. Her skriver borgere sammen i selvoprettede opslag, hvor de deler fælles interesser, oplevelser og sociale aktiviteter – men også̊ svære emner, som f.eks. ensomhed og psykisk sårbarhed.

Læs mere om Boblberg her:https://boblberg.dk/

På Boblberg bliver brugerne inspireret og inviteret til at bruge lokalsamfundet på nye måder og i fællesskab med andre. På samme måde kan brugerne inspirere hinanden til at blive frivillige i lokalsamfundet.

Fakta om Boblberg:

- Mere end 350.000 medlemmer er en del af Boblberg

- I Egedal Kommune har 2650 borgere tilmeldt sig.

- Det er gratis for alle i Egedal Kommune at oprette en profil på Boblberg.dk.

- Boblberg er gratis, tilgængeligt på alle enheder og der er medlemmer fra 15-94 år.

- Boblberg er udviklet i samarbejde med tre af landets kommuner, 2.500 borgere fra hele Danmark og et stort udsnit af organisationer, som har berøring med kultur, fritid, sundhed og det frivillige.

Kontakter

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Ny bebyggelse med plads til fællesskab for alle aldre24.6.2021 18:13:10 CEST | Pressemeddelelse

2E Group opfører 226 boliger ved siden af det nye P-hus i Egedal By. Det blev besluttet af Egedal Byråd den 22. juni efter en udbudsrunde, hvor vinderen blev valgt ud af i alt fem forslag. Bebyggelsen bliver en kombination af rækkehuse, lejligheder, seniorboliger og ungeboliger, med adgang til haverum og fælles faciliteter til forskellige aktiviteter på tværs af generationer. Boligerne forventes at være klar til indflytning i efteråret 2023.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum