Grouleff Communications

Blue Ocean Robotics styrkes med international ekspert

Del

Blue Ocean Robotics, der udvikler, producerer og sælger servicerobotter indenfor sundhed, hospitality, byggeri og landbrug, har netop ansat den internationalt anerkendte robotekspert, Davide Faconti, der som senior robotarkitekt skal bringe Blue Ocean Robotics til nye højder.

Blue Ocean Robotics har netop ansat den internationalt anerkendte robotekspert, Davide Faconti, som senior robotarkitekt.
Blue Ocean Robotics har netop ansat den internationalt anerkendte robotekspert, Davide Faconti, som senior robotarkitekt.

Blue Ocean Robotics i Odense har ansat Davide Faconti som senior robotarkitekt. Davide er internationalt anerkendt ekspert i humanoide robotter, modeldrevet udvikling af robot-software og i programmeringssproget C++. Han er meget aktiv i open-source robotkredse og er én af arrangørerne af og flittig oplægsholder på C++ Meetups.

Davide Faconti kommer lige fra teknologicentret Eurecat, hvor han i over to år har udviklet softwarealgoritmer og programmeringsværktøjer til en lang række robotprojekter, blandt andet landbrugsrobotter og mobile robotarme og -hænder. Allerede i 2004 blev han kendt for at starte virksomheden Pal Robotics, en af de førende producenter af humanoide robotplatforme. Her stod han i spidsen for design af fire generationer af humanoide robotter som ansvarlig for projektstyring, design af hardware- og softwareopbygning, samt udvikling af realtidsstyring og simulatorer til gående robotter. Som CEO stod han også for virksomhedens forretningsudvikling.

”Min karriere bygger på en stor forkærlighed for robotter og teknologi. Jeg glæder mig til at være med til at udvikle servicerobotter hos Blue Ocean Robotics til gavn for rigtigt mange mennesker i hele verden,” fortæller Davide Faconti fra Barcelona, hvor han bor og nu leder det lokale Blue Ocean Robotics udviklingsteam.

”Vi er meget stolte af at kunne tiltrække en internationalt anerkendt ildsjæl som Davide Faconti, der er noget af en legende. Han får vores gode robotmoduler at arbejde med, så han kan skabe helt nye typer af robotter, der forbedrer kvalitet, arbejdsmiljø og produktivitet indenfor f.eks. pasning af dyr og planter, inspektion og vedligehold, byggeri, hospitality, rengøring og desinfektion. Behovet er enormt, og vi glæder os til at kunne opfylde noget af det med velfungerende servicerobotter, der skåner de ansatte for det kedelige og farlige arbejde,” siger Claus Risager, CEO i Blue Ocean Robotics. Virksomheden udvikler professionelle servicerobotter fra problem, idé og design over udvikling, kommercialisering, markeds scale-up og frem til exit. Hver robot flyttes ud i eget datterselskab, som står for at skalere salget globalt. Datterselskabet fungerer som et ventureselskab, da målet er en exit og frasalg af robot-forretningen på et passende tidspunkt. Det vil sige at Blue Ocean Robotics er verdens første ”Robot Venture Factory”.

Davide Faconti deltager i adskillige projekter både inden for den akademiske og industrielle sektor. Han deltog som medlem af IHMC-teamet (Institute for Human and Machine Cognition) i DARPA Robotic Challenge i 2015 med fokus på hierarkisk invers kinematik og kontrol af hyper redundant artikulerede robotter. Han er uddannet elektronikingeniør på Torino Universitet og færdiggjorde en kandidatgrad i komplekse adaptive systemer på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg i 2003.

Nøgleord

Kontakter

Merima Cikotic
Market Intelligence Manager
Blue Ocean Robotics
+45 71 99 56 06
mc@blue-ocean-robotics.com

Billeder

Blue Ocean Robotics har netop ansat den internationalt anerkendte robotekspert, Davide Faconti, som senior robotarkitekt.
Blue Ocean Robotics har netop ansat den internationalt anerkendte robotekspert, Davide Faconti, som senior robotarkitekt.
Download
Blue Ocean Robotics  står blandt andet bag Multi Tower Robot, en mobil patientforflytnings- og genoptræningsrobot.
Blue Ocean Robotics står blandt andet bag Multi Tower Robot, en mobil patientforflytnings- og genoptræningsrobot.
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Grouleff Communications

Grouleff Communications
Filmbyen 4, 5 sal Øst
8000 Aarhus C

70 27 08 72http://www.grouleff.it/

Kort om Blue Ocean Robotics

Blue Ocean Robotics udvikler, producerer og sælger servicerobotter indenfor sundhed, hospitality, byggeri og landbrug samt andre globale markeder. Porteføljen af robotter inkluderer bl.a. UVD Robot, en mobil desinfektionsrobot; Multi Tower Robot, en mobil patientforflytnings- og genoptræningsrobot, mfl. Virksomheden udvikler robotterne fra problem, ide og design over udvikling, kommercialisering og frem til exit og frasalg, og hvert robot brand etableres i eget datter-/ventureselskab. Dermed er Blue Ocean Robotics den første i verden af sin slags - en “Robot Venture Factory”. Blue Ocean Robotics har netop vundet en af robotbranchens største internationale priser, IERA Award 2019.

 

Følg pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Kina-klog amerikaner håndplukket il OnRobots ambitiøse satsning i Asien17.7.2019 07:00:00 CESTNyhed

Den danske eksportvirksomhed OnRobot har rekrutteret en unik hybrid-profil til at sikre succes på det asiatiske marked. Han har allerede én gang etableret en dansk robotvirksomhed i den region, og nu skal succesen gentages. James Taylor er født, opvokset og uddannet i USA, mens han primært har gjort karriere i lederstillinger inden for forretningsudvikling og marketing i teknologivirksomheder i Shanghai.

Navnenyt: Blue Ocean Robotics styrkes med garvet robotekspert2.7.2019 07:30:00 CESTNyhed

Blue Ocean Robotics, der udvikler, producerer og sælger servicerobotter indenfor sundhed, hospitality, byggeri og landbrug, har netop ansat Carl Erik Skjølstrup som Vice President of Production på baggrund af hans erfaring fra blandt andet Vestas, LEGO, Newtec og senest Blue Workforce. Dermed sluttes ringen for Carl Erik Skjølstrup, som i 80’erne under sit studium i Japan blev hyret af Lindøværftet til at introducere japanske robotter til miljøet, som siden udviklede sig til den internationalt anerkendte robotklynge i Odense.

Robot-sammenhold i Odense skaber millionværdi28.6.2019 07:30:00 CESTNyhed

Der lå mange milliarder i tegnebøgerne på spring efter en god investering hos de 150 investorer, der gæstede Odense Investor Summit i denne uge. Så de potentielle guldkalve skinnede i rampelyset, da 32 udvalgte danske og internationale virksomheder præsenterede sine visioner på det største arrangement for direkte investeringer i den verdensberømte danske robotklynge. Med en anslået vækst på op til 300 procent inden 2025 udgør den danske robotindustri en unik mulighed for at investere, så interessen var større end nogensinde før.

Virksomheder og ansatte går glip af teknologi-gevinster24.6.2019 07:30:00 CESTNyhed

I den danske industri er der stadig mange tunge løft og opslidende håndtering af paller, selvom fuldautomatiske pallemagasiner og førerløse trucks, AGV’er, kan automatisere hele pallehåndteringen og derved aflaste medarbejderne. Men mange virksomheder tøver desværre med indføre automatiserede teknologier og gør i stedet bare, som de plejer. Også selvom mangel på arbejdskraft banker på døren i hele industrien.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum