LandboUngdom

Blog fra LandboUngdoms Politiske Udvalg: Har du plejet dit netværk på det seneste?

Del

Tænker du over, hvordan dit netværk er sammensat? Kører du bare dit eget show? Eller regner du med, at alle løsninger kommer til dig en dag, hvis du passer dine daglige rutiner? Er det tilfældet, skal der hermed lyde en kraftig opfordring til, at du kommer i gang med at netværke!

Netværk er nemlig så meget mere end bare snak og kaffe-drikkeri. Det er alt lige fra sparring, vejledning, støtte, til noget der giver anledning til refleksion og udvikling af dig selv, hvad enten det er på det personlige plan, eller på det faglige plan.

Et bredt og mangfoldigt netværk med venner/veninder, kan være med til at udvikle dig personligt, så du står stærkere mentalt, fordi du har sparring og støtte i din nærmeste venne-/venindegruppe. Det kan også hjælpe dig, hvis du en dag bliver udfordret på det personlige plan, og har brug for vejledning eller lignende.

Netværk er også utrolig vigtigt for din faglighed, uanset hvilket erhverv du måtte arbejde med. Hvis dine kontakter ikke hjælper dig på nuværende tidspunkt, i dit nuværende job, eller i din nuværende situation, kan der efter kort tid godt opstå en udfordring. Det kan også være, at du har nye karrieremål i sigte, hvor dit netværk pludselig er brugbart igen.

Denne hurtige veksling, mellem hvornår dele af dit netværk kan være brugbart gør, at det er utrolig vigtigt for dig at pleje dit netværk, selvom det måtte være på ”standby”. For kontakten er meget let at miste igen, og det er uanset om det drejer sig om en gammel kammerat fra ungdomsuddannelsen, en gammel nabo, eller en gammel samarbejdspartner.

Som landmand er det især vigtigt med et bredt netværk. Det kan være med til at bringe gårdejeren tættere på lokalsamfundet, og bidrage med bredere forståelse fra lokalsamfundet, for de beslutninger, der måtte træffes på gården. Helt generelt kan det være med til at sænke afstanden mellem by og landbrug, eller udvikle og fremtidssikre landbruget, hvis der holdes fast i åbenhed og gennemsigtighed på det enkelte landbrug.

I tiden hvor ESG (Environment, Social og Governance) er det nye sort, og efterhånden ikke til at komme udenom, vil det være en klar fordel for et landbrug, at have nære og stærke sociale forhold til bl.a. lokalsamfundet, for hvis eksempelvis lokalsamfundet føler sig inddraget/hørt, hvis/når det lokale landbrug ændrer på noget, hvad enten det vedrører dyrevelfærd eller miljø, så må det alt andet lige også give lokalsamfundet en bredere forståelse, og ikke mindst accept af det der sættes i værk på landbruget. Og da det i sidste ende er lokalsamfundet, der er kunden, er det også dem der har beslutningskraften, og driver markedet for landbrugsvarer.
Et stærkt og bredt netværk vil også stille landbruget godt, når det vedrører medarbejdere, da det kan være med til at bibeholde medarbejdere på ejendommen, hvis der sparres med den ansatte om fastholdelse og personlig- og karriereudvikling på ejendommen, eller der sparres med andre virksomheder om udvikling af medarbejdere. Netværket kan også hjælpe med at rekruttere nye medarbejdere til gården, og i en tid hvor kvalificeret arbejdskraft er en mangelvare, er dette utrolig værdifuldt!
Stærke sociale forhold vil dermed være med til at styrke det danske landbrug, og ikke mindst dets fremtid.

Jeg håber dette fik dig til at reflektere over, hvordan dit netværk er sammensat, om der eventuelt er et behov for at supplere eller udvikle det, eller om du skal have brygget en god omgang kaffe, og ringet rundt til dine gamle forbindelser.

Skrevet af Rasmus Larsen, medlem af LandboUngdoms Politiske Udvalg. 

Om Skribenten 

  • 23 år 
  • Formand for Dronninglund LU 
  • Uddannet EUX-Landmand fra Lundbæk Landbrugsskole 2018
  • Udvalgsmedlem af bl.a. LandboUngdoms Politiske Udvalg og Landbonord 
  • Driftleder på plantelavl 

Bloggen er udtryk for skribentens egen holdning. 

 

Kontakter

Rasmus Larsen
Medlem af LandboUngdoms Politiske Udvalg
rasmus.larsen123@gmail.com

Maria Jakobsen
Kommunikationskonsulent
22912041
mjak@lf.dk

Billeder

Information om LandboUngdom

LandboUngdom
LandboUngdom
Agro Food Park 15, Skejby
8200 Aarhus N

+45 78 78 01 29https://landboungdom.dk

LandboUngdom er en ungdomsorganisation med 47 lokalforeninger og cirka 3.500 medlemmer. Vi er mødested for unge på landet og unge med interesse for livet på landet. LandboUngdom arbejder for at skabe aktivitet for de unge på landet, så det at bo på landet bliver mere spændende.

Følg pressemeddelelser fra LandboUngdom

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra LandboUngdom

Blog fra LandboUngdoms Politiske Udvalg: Dine økonomiske valg påvirker vores verden10.2.2022 00:00:00 CET | Pressemeddelelse

Bæredygtighed, klima, grøn omstilling mm. er bare nogle af de ord som efterhånden har sat sig fast i vores hverdag. Uanset om du arbejder som bankrådgiver, sygeplejerske eller landmand og om du bor i byen eller på landet, spiller ordene en rolle i din hverdag. Politikkere, medier og virksomheder gør os opmærksomme på klimaforandringerne i hele verden, og selvom vi alle er enige om at vi gerne vil se en positiv fremtid i møde, er det for mange af os svært at forholde sig til om regeringens og EU´s beslutninger ift. klima er de rigtige, fordi beslutningerne omhandler områder, som ligger langt fra vores hverdag, eller som vi ikke har nok fagligt kendskab til.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum