Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Bliv viet under sommerens fodbold-EM midt i København

Del

Drømmer du og din udkårne om et sommerbryllup under åben himmel midt i København? Så tilbyder Københavns Kommune nu helt ekstraordinært par at blive viet på Cirkelbroen og i fanzonen ’Football Village’, når København til juni summer af fodboldfest i forbindelse med værtskabet for EM i fodbold.

Når fodboldfeberen for alvor rammer Danmark, tilbyder Københavns Kommune helt ekstraordinært gifteglade par muligheden for at give hinanden deres ’ja’ under åben himmel lørdag den 12. juni og mandag d. 28. juni 2021.

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde håber, at mange par vil udnytte den særlige begivenhed til at give hinanden et ’ja’:

At blive viet i det fri er altid en helt særlig oplevelse for de par. Derfor håber jeg, at gifteklare par vil bruge den helt særlige begivenhed, som EURO 2020 er, til at give hinanden et ja. Det vil uden tvivl være en unik oplevelse,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde.

Vielserne d. 12. juni vil finde sted på Cirkelbroen, der er illustreret på logoet for Københavns værtskab ved turneringen. Med sine røde gelændere og udsigt ud over byen danner den smukke rammer for en romantisk og mindeværdig bryllupsdag under åben himmel.

”København har i lighed med de andre EURO 2020-værtsbyer udpeget en bro som symbol på fodboldens evne til at bygge bro mellem mennesker på tværs af kulturer, nationaliteter og andre forskelligheder. Cirkelbroen er vores bidrag til UEFA’s ”Building Bridges”-tema. Vi er rigtig glade for, at der er mulighed for at blive viet på Cirkelbroen, der samtidig er en symbolsk markering af den brobygning, brudeparrene står over for med deres ægteskab,” siger direktør for EURO 2020 København, Lene Kryger.

Vielserne d. 28. juni vil finde sted i den officielle EURO 2020’Football Village’ på Ofelia Plads. På samme dag spilles der også kamp i Telia Parken, og fodboldfesten vil derfor præge hele byen.

København vil summe af fodboldglæde, og efter vielsen vil de nygifte par have mulighed for at fejre kærligheden i rødt og hvidt.

Fakta 

  • Du kan læse om, hvordan I skriver jer op til vielserne i det fri via: https://idocph.kk.dk/
  • Vielserne i  det fri under EURO 2021 på Cirkelbroen vil finde sted den 12. juni 2021 klokken 11.00 til 14.00.
  • Vielserne i ’Football Village’ under EURO 2021 vil finde sted d. 28. juni 2021 klokken 13.00 til 15.00.
  • Cirkelbroen er valgt af UEFA som det officielle logo for Københavns værtskab ved EM i fodbold i 2021. Hver af de 12 værtsbyer har sit eget logo. Det europæiske fodboldforbund UEFA har bestemt sig for broer som det gennemgående tema til logoerne, fordi det er det universelle symbol på forbindelse. Broer krydser barrierer, broer forbinder modsætninger og mennesker. Ligesom fodbold.
  • EURO 2020 blev udskudt fra 2020 til 2021 på grund af coronapandemien, men beholder sin oprindelige titel ”EURO 2020” idet turneringen også er en markering og fejring af 60års jubilæet for Europamesterskaberne i fodbold. EURO 2020 løber af stablen mellem den 11. juni til og med den 11. juli 2021, hvor København er en ud af 11 værtsbyer. Udover at være vært for Danmarks kampe den 12. juni (mod Finland), den 17. juni (mod Belgien) og 21. juni (mod Rusland), danner Parken også ramme for ottendedelsfinalen den 28. juni 2021.
  • Det koster 950 DKK at blive viet i det fri.

Kontakter

Spørgsmål kan rettes til:

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde via pressetelefonen i Kultur- og Fritidsforvaltningen , tlf.: 33 66 23 45

Information om Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

+45 33 66 33 66https://www.kk.dk/kff

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum